Celebra avocată, renumită pentru cazurile privind drepturile omului pe care le reprezintă, și-a ales acum un adversar extrem de periculos. Amal Clooney a afirmat, într-un interviu acordat NBC News, că o reprezintă pe Nadia Murad, o femeie din comunitatea yazidi, în vârstă de 23 de ani, care a fost sclavă sexuală a Statului Islamic.

Sclavele sexuale ale Statului Islamic. Jihadiștii îndoapă femeile cu anticoncepționale pentru a le viola încontinuu

Amal Clooney vrea ca femeile torturate de ISIS să primească dreptate într-un fel sau altul. Astfel, ea a ajuns la Nadia, o tânără care a trecuit prin momente cumplite după ce a fost răpită de ISIS. Ea a fost violată de doi bărbați până a leșinat, iar familia ei a fost ucisă. Șase dintre cei opt frați ai săi au fost omorâți cu brutalitate de jihadiștii Statului Islamic.

“Nu pot să-mi imaginez ceva mai cumplit decât ceea ce le fac oamenii altor oameni. Comunitatea internațională ar trebui să fie rușinată de faptul că nu a făcut mai multe pentru comunitatea Yazidi”, a afirmat Amal Clooney, într-un interviu. Ea este conștientă de faptul că își asumă un risc, însă chiar și așa nu are de gând să renunțe. Amal chiar s-a sfăruit cu soțul ei înainte de a începe să lucreze la acest caz.

250 de femei au fost ucise de Statul Islamic pentru că au refuzat să devină sclave sexuale

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Mai mult, Amal spune că atunci când a cunoscut-o pe Nadia, cele două au stat de vorbă ore întregi, în locuința cuplului Clooney. Amal și George Clooney au fost complet impresionați să afle povestea tinerei.

“Am simțit furie când am auzit povestea Nadiei și altor fete. Este sfâșietor să auzi mărturiile unor fete de 11 sau 12 ani”, a mai spus Clooney.

Nadia, verișoarele ei, dar și alte zeci de fete din satul ei au fost răpite de Statul Islamic, după ce jihadiștii au cucerit satul acestora. Fetele au fost transportate la Mosul, unde au fost torturate și supuse unor abuzuri sexuale abominabile.

Mărturii terifiante din iadul Statului Islamic. “Femeile sunt cumpărate la prețul unui telefon mobil” . O sclavă sexuală a jihadiștilor povestește clipele de groază trăite

Foto: EPA

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine