MENIU CAUTĂ

Psihologul Libertatea: ”Amantele sunt cele mai nefericite în perioada sărbătorilor, pentru că rămân singure”

Distribuie

Amantele sunt printre cele mai nefericite persoane de sărbători. Este momentul în care iubiții lor stau cu familia, iar ele rămân singure și neconsolate. Nici bijuteriile, nici gențile scumpe primite cadou nu le țin de urât de Crăciun sau de Revelion. Psihologul Libertatea, Cezar Laurențiu Cioc, dezvăluie cum perioada aceasta poate fi determinantă pentru viitorul relațiilor adulterine.

Fără a discuta despre moralitatea implicării într-o relație cu un bărbat însurat, trebuie să acceptăm că astfel de legături amoroase există dintotdeauna. Nu poți comanda inimii și se întâmplă des să-ți cadă cu tronc cineva, chiar dacă ai verighetă pe deget.

Dacă bărbații înșală pentru că simt nevoia de varietate, de ceva nou, femeile se implică de multe ori în relații cu bărbați însurați pentru că se îndrăgostesc sincer și speră că aceștia își vor părăsi, la un moment dat, soțiile pentru a se însura cu ele. În cazul acestor femei, Sărbătorile de iarnă sunt un chin. Iubiții lor pleacă acasă, la nevastă și copii, iar ele rămân singure exact în perioada din an când fiecare dintre noi simte nevoia să aibă alături persoanele iubite.

Amantele sunt printre cele mai nefericite persoane de sărbători și tot ele umplu cabinetele psihologilor la începutul anului

”Cele mai multe dintre femeile cu statut de amante îi iubesc pe bărbații cu care au ales să aibă o relație. Ele percep lumea emoțional, nu organic, ca bărbații. Iar cele mai grele momente din an pentru o astfel de femeie sunt Crăciunul și Anul Nou, pe care, în majoritatea cazurilor, partenerul le petrece alături de familia sa oficială. De sărbători, amantele rămân singure sau alături de oameni față de care nu simt nimic, nici emoțional, nici erotic. E o situație ingrată, care generează mari depresii. Urmare a acestora, în lunile imediat următoare, ianuarie și februarie, cabinetele psihologilor se umplu de amante deprimate. Iar iubiții lor însurați, care încearcă reluarea sau continuarea legăturii, constată că nimic nu mai e ca înainte”, a explicat Cezar Laurențiu Cioc, psiholog la Institutul de Cercetare și Dezvoltare a Potențialului Uman din București.

Psiholog Cezar Laurențiu Cioc, specialistul Libertatea


S-a aflat cu cine petrece Lidia Buble Crăciunul. „Sunt cele mai frumoase sărbători”

Citește mai multe despre amante, Crăciun și sarbatorile de iarna pe Libertatea.

Comentarii