Mergi direct la conținut »
Amazon ar putea lansa un serviciu gratuit de muzică, la concurență cu Spotify
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Amazon ar putea lansa un serviciu gratuit de muzică, la concurență cu Spotify

Amazon ar putea lansa un serviciu gratuit de muzică, la concurență cu Spotify

Amazon ar putea lansa un serviciu gratuit de muzică care să fie susținut prin publicitate, ceea ce ar crește concurența în domeniu, scrie Reuters. În urma apariției informațiilor, acțiunile Spotify au scăzut cu 4% pe bursă.

De Daniel Ionașcu,

Serviciul gratuit ar urma să fie oferit prin intermediul boxelor inteligente Echo, potrivit unui articol publicat de Billboard, care a precizat că acesta ar putea deveni disponibil în această săptămână.

Gigantul oferă deja serviciul Prime Music în cadrul abonamentului Amazon Prime, care costă 119 de dolari pe an. Pe lângă muzică, abonamentul Amazon Prime mai oferă și vizionarea gratuită de filme prin Amazon Prime Video, dar și livrare gratuită în două zile pentru orice obiect achiziționat de pe Amazon.

Alături de acestea, Amazon mai oferă și serviciul Amazon Music Unlimited, care costă 9,99 dolari pe lună. Acesta este disponibil doar pentru membrii Prime.

Amazon a început în ultimii ani să devină un concurent redutabil și în domeniul publicității online. Pe lângă comerțul electronic și serviciile de cloud computing, reclama este una dintre sursele de profit ale Amazon.

Deși nu se știe, Amazon are trimestrial venituri mai mari din publicitate chiar și decât Twitter.

La concurență cu Apple

Apple oferă, la rândul său, serviciul Apple Music.

Spotify are cei mai mulți utilizatori la nivel mondial, peste 200 de milioane de oameni ascultând muzică prin acest serviciu. Din acest număr, doar 96 de milioane sunt abonați, iar restul ascultă serviciul gratuit, cu reclame.

Apple Music are 56 de milioane de abonați.

Close
Închide
  Close