1593708083original_receptie_ziua_americii_02-07-2020_17Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

FOTO: PRESIDENCY.RO

UPDATE ora 18.50 Recepţia anuală de Ziua Americii a început cu intonarea, de către artista Paula Seling, a imnurilor celor două state.

La eveniment sunt prezenţi şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Marcel Ciolacu şi Robert Cazanciuc.

Evenimentul de anul acesta are loc în condiţii speciale de protecţie sanitară, cu un număr redus de participanţi şi fără prezenţa mass-media.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman a mulţumit oficialilor români, pentru prezenţa la aniversarea Zilei Independenţei.

Klaus Iohannis: SUA vor avea mereu în România un partener strategic şi un prieten

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început discursul cu un mesaj în limba engleză, în care a felicitat Statele Unite ale Americii pentru aniversarea din 4 iulie.

Şeful statului a vorbit despre solidaritate a României în relaţia transatlantică şi despre faptul că se împlinesc 140 de ani de relaţie a României cu SUA.

„Vă asigur că Statele Unite vor avea mereu în România un aliat strategic și un prieten ferm, dedicat unei cooperări strânse în plan transatlantic, conform valorilor și intereselor noastre comune!”, a spus preşedintele.

Principalele declaraţii ale şefului statului:

  • Sărbătorim, în 2020, 140 de ani de relații diplomatice cu Statele Unite ale Americii, iar în tot acest timp România a dovedit că înțelege să contribuie activ la întărirea acestei solidarități. Este inclusiv motivul pentru care, anul trecut, la Casa Albă, alături de Președintele Statelor Unite, am adăugat două noi domenii Parteneriatului nostru Strategic: securitatea rețelelor 5G, de a căror reziliență va depinde în bună parte succesul noii economii digitale, precum și domeniul nuclear-civil, cu rol esențial în asigurarea securității energetice.
  • Totodată, în Declarația Comună adoptată împreună cu Președintele Donald Trump cu acea ocazie, am subliniat importanță strategică a Mării Negre pentru securitatea transatlantică.
  • Este o contribuție comună pe care România și Statele Unite ale Americii o aduc la consolidarea percepției aliate colective privind importanța Mării Negre și a regiunii.
  • România rămâne puternic angajată în sprijinul unei relații transatlantice puternice și solidare, bazate pe relații bilaterale solide între Statele Unite și partenerii săi europeni, o Alianță Nord-Atlantică dedicată securității indivizibile a membrilor săi și cooperării cu Uniunea Europeană
  • Pandemia de COVID-19 a pus, fără îndoială, la grea încercare societățile noastre. În același timp, însă, ne-a demonstrat tuturor importanța parteneriatelor și alianțelor puternice, bazate pe valori comune, responsabilitate și empatie.
  • România și Statele Unite ale Americii au știut să dea măsura solidarității în relația noastră bilaterală, sprijinindu-se reciproc și contribuind astfel, concret și consistent, la eforturile de protejare a sănătății cetățenilor români și americani.
  • Această solidaritate exemplifică, simbolic, inclusiv modul în care România percepe și va acționa în vederea consolidării Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, a unității de acțiune a Uniunii Europene și a rezilienței relației transatlantice.
  • Așadar, doresc să evidențiez, din nou, rolul pe care valorile universale exprimate în Declarația de Independență îl au și astăzi. Aflate într-un permanent proces de extindere și aprofundare a modului în care sunt înțelese, ele continuă să formeze baza percepției noastre comune asupra provocărilor contemporane.
  • Comunitatea noastră de valori și de securitate conferă o dimensiune specială relației dintre Statele Unite ale Americii și România, parteneriatului transatlantic, precum și cooperării în cadrul familiei globale de democrații. Ne furnizează un punct unic și comun de referință, care să ne ghideze acțiunile comune.
  • Domnule ambasador Zuckerman, vă asigur că Statele Unite vor avea mereu în România un aliat strategic și un prieten ferm, dedicat unei cooperări strânse în plan transatlantic, conform valorilor și intereselor noastre comune

Orban: „România este şi va continua să fie unul dintre aliaţii de nădejde ai SUA”

Premierul Ludovic Orban a arătat, în discursul său, că România va rămâne un aliat al Statelor Unite.

„Vă asigur că România, partener strategic puternic al SUA şi stat profund ataşat consolidării relaţiei transatlantice, atât sub forma Alianţei nord-atlantice, cât şi a cooperării SUA-UE, va acţiona şi pe mai departe pentru ca această relaţie să se intensifice”, a spus şeful Executivului.

Orban a precizat că „România este şi va continua să fie unul dintre aliaţii de nădejde ai SUA, o opţiune firească bazată pe valori, idealuri şi interese comune împărtăşite de popoarele noastre”.

” Am convingerea că Parteneriatul nostru va continua să crească stimulat de prietenia şi legăturile dintre cetăţenii noştri şi autorităţile din cele două ţări, precum şi dintre companiile şi investitorii români şi americani sau dintre organizaţiile universitare şi civice din statele noastre”, a mai spus Orban, la recepţia Ambasadei SUA cu ocazia Zilei Independenţei.

UPDATE ora 10.00. Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au confirmat, prin anunţuri oficiale, prezenţa la recepția oferită de Ambasada Statelor Unite ale Americii cu ocazia celei de-a 244-a aniversări a Zilei Independenței.

Şi liderul PSD, Marcel Ciolacu, va fi prezent la eveniment.

Informaţia privind recepţia a fost dată de ministrul muncii, Violeta Alexandru, care şi-a trecut în agenda zilnică participarea la acest eveniment, începând cu ora 18.00.

Recepţie de Ziua Independenţei, la Ambasada SUA. Klaus Iohannis: "Statele Unite vor avea mereu în România un partener strategic şi un prieten ferm"

Ţinând cont de situaţia actuală legată de epidemia de coronavirus, recepţia se va desfăşura în condiţii speciale.

Pentru prima dată, recepţia se desfăşoară în absenţa reprezentanţilor mass-media, discursul preşedintelui Klaus Iohannis şi al Ambasadorului SUA urmând a fi transmise de Administraţia Prezidenţială, în regim live.

Guvernul Orban a adoptat, în urmă cu o zi, mai multe modificări la Hotărârea privind starea de alertă, printre care şi posibilitatea organizării de activităţi în aer liber, de către ambasade, cu respectarea regulilor sanitare impuse de epidemia de coronavirus.

Este primul eveniment găzduit de noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman.

Pe 14 decembrie 2019, Adrian Zuckerman a preluat îndatoririle de ambasador al Statelor Unite în România. Ambasadorul Adrian Zuckerman este un avocat renumit în New York şi, înainte de numire, era partener în domeniul dreptului imobiliar la firma internaţională de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Ca în fiecare an, la recepţie vor participa preşedintele Klaus Iohannis, dar şi premierul Ludovic Orban, membri ai Guvernului, Parlamentului, şefi de instituţii, personalităţi din diferite domenii.

Ambasada SUA a organizat evenimentul, în fiecare an, cu o anumită tematică legată de istoria Americii.


„Am rămas marcată ce îi plăcea..” O fostă amantă a lui Cristiano Ronaldo, dezvăluiri fără perdea: „Mi-am îndeplinit o fantezie cu el”
PARTENERI - GSP.RO
„Am rămas marcată ce îi plăcea..” O fostă amantă a lui Cristiano Ronaldo, dezvăluiri fără perdea: „Mi-am îndeplinit o fantezie cu el”
Prinsă în pădure cu AMANTUL! O celebră PREZENTATOARE de la noi și-a spulberat căsnicia
Playtech.ro
Prinsă în pădure cu AMANTUL! O celebră PREZENTATOARE de la noi și-a spulberat căsnicia
Compania Bugatti lansează mese de biliard de 250.000 de euro bucata, special pentru posesorii de iahturi
Observatornews.ro
Compania Bugatti lansează mese de biliard de 250.000 de euro bucata, special pentru posesorii de iahturi
Horoscop 9 mai 2021. Fecioarele au șansa de a acumula un capital pozitiv pe plan profesional
HOROSCOP
Horoscop 9 mai 2021. Fecioarele au șansa de a acumula un capital pozitiv pe plan profesional
Anunț important pentru românii care vor lucra în străinătate. Ce se va întâmpla cu ei
Știrileprotv.ro
Anunț important pentru românii care vor lucra în străinătate. Ce se va întâmpla cu ei
Handbalista româncă celebră, bătută şi violată: "M-a chemat în cameră şi...". Cine e agresorul: primele informaţii
Telekomsport
Handbalista româncă celebră, bătută şi violată: "M-a chemat în cameră şi...". Cine e agresorul: primele informaţii
Cum să-ți faci manichiura french perfectă, la tine acasă (Publicitate)
PUBLICITATE
Cum să-ți faci manichiura french perfectă, la tine acasă (Publicitate)