MENIU CAUTĂ

Ambulanță blocată în noroi la Vaslui. Pacientul la care trebuia să ajungă a murit. Prima reacție a ministrului Sănătății

Distribuie

O ambulanță care mergea, sâmbătă dimineață, la un pacient în localitatea Albești din județul Vaslui a rămas împotmolită în noroi și a fost nevoie de intervenția unei șenilate pentru a o scoate. Ambulanța a ajuns până la urmă la pacient, însă acesta murise. 

UPDATE Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, a declarat că pacientul n-a murit fiindcă a întârziat ambulanța. 

„La 5:49 a fost un apel la 112 prin care se solicita ambulanţa pentru un bărbat aflat în stare de inconştienţă. La 5.54, ambulanţa porneşte spre locul intervenţiei, este vorba despre un echipaj terapie intensivă mobilă cu medic. Medicul de pe ambulanţă este şefa SMURD din Vaslui. La 6 şi 16 minute, ambulanţa se împotmoleşte la 600 de metri de locuinţa pacientului.

Echipajul anunţă ISU care pregăteşte o şenilată, dar între timp cei de acolo au văzut că ambulanţa s-a împotmolit şi au trimis o maşină care avea tracţiune 4×4 să ia medicul şi echipamentul pentru a putea consulta pacientul. Pacientul avea rigiditate instalată de cel puţin 3 ore. Deci decesul se produsese înainte.

Nu putem vorbi despre un deces pentru că nu a ajuns ambulanţa, pentru că a întârziat echipajul. În niciun caz”, a declarat Sorina Pintea, la Antena 3.


Pompierii din Vaslui au intervenit, sâmbătă dimineaţa, cu o şenilată, pentru a ajuta la preluarea unui pacient de 51 de ani, aflat în stare de inconştienţă, în condiţiile în care ambulanţa s-a blocat în noroi.

Medicul a ajuns la pacient, dar nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea acestuia, scrie Mediafax.

Reprezentanții ISU Vaslui au declarat că și autoritățile locale s-au mobilizat punând la dispoziţie un buldoexcavator pentru a curăţa drumul şi a scoate ambulanţa.

Medicul de pe ambulanță a ajuns la pacient cu o mașină de teren trimisă de primărie, dar pacientul era deja decedat.


Citește și:

Alegeri europarlamentare 2019 în România | Tot ce trebuie să știi despre cum se poate vota pe 26 mai


 

Citește mai multe despre Vaslui pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Albert Ignatenko le transmite oamenilor “capacitățile de clarviziune”
Comentarii