De Simona David,

Amenda a fost stabilită de observatorul francez pentru concurență și fraude, DGCCRF, care își motivează decizia spunând că Apple nu și-a anunțat clienții în această privință.

În 2017, Apple a confirmat că a decis ca unele modele mai vechi IPhone să funcționeze mai lent, dar și-a motivat acțiunea explicând că a făcut-o pentru ”a prelungi viața” acelor device-uri.

Potrivit aceleiași surse, Apple a declarat că a rezolvat problema cu observatorul francez.

De ce vechile modele iPhone sunt mai lente?

De-a lungul timpului, mai mulți clienți Apple au suspectat compania că ar face ca vechile modele să funcționeze mai lent, pentru a încuraja oamenii să-și ia ultimele modele, pe măsură ce acestea sunt lansate pe piață.

În 2017, compania a spus că modelele vechi sunt mai lente tocmai pentru că sunt vechi și uzate, nu pentru că vrea să crească vânzările noilor modele lansate. Explicația companiei a vizat bateriile litium-ion, din cauza cărora vechile modele funcționează cu o viteză ceva mai redusă.

Din acest motiv, compania a lansat un software pentru iPhone 6, iPhone 6s și iPhone SE, care a ajutat performanța bateriilor.

Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
Recomandări
Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
 

Aceasta s-a confirmat după ce un client Apple și-a împărtășit rezultatele testărilor pe Reddit, sugerând că modelele iPhone 6s au fost mult mai lente din cauză că erau vechi; imediat ce bateriile au fost înlocuite, vechile modele au prins viteză.

Ce spune observatorul francez?

Observatorul francez a spus că utilizatorii de iPhone „nu au fost informați că instalarea update-urilor iOS (10.2.1 și 11.2) ar face ca device-urile să funcționeze mai lent”.

Ca parte a înțelegerii cu observatorul francez, Apple trebuie să afișeze o notificare pe website-ul său în limba franceză pe durata unei luni. Această notificare precizează că Apple „a comis infracțiunea de practică comercială înșelătoare prin omisiune” și a fost de acord să plătească amenda.

Citeşte şi:

”Românii au talent”: Cui au dat jurații primele două golden buzz-uri din acest sezon

Ce spune Tibi Ușeriu, după Yukon Arctic Ultra și cât de greu i-a fost să reușească o nouă performanță

Doi români se bat în desene animate cu Disney și Pixar! Elefantul Cici și Little Johny s-au născut la Iași și 240 de milioane de copii îi urmăresc lunar în online

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși