Amenda de 200 de milioane de dolari cu care se confruntă YouTube este echivalentul veniturilor platformei din publicitate pe o perioadă de două-trei luni.

YouTube a ajuns la un acord pentru plata unei amenzi între 150 milioane și 200 milioane dolari pentru a ajunge la o înțelegere în acest caz, scrie Politico.

Platforma este acuzată că a colectat ilegal datele minorilor și le-a utilizat în scop comercial fără a avea acordul părinților în acest sens. YouTube a încălcat astfel o lege din 1998 – Childrens Online Privacy Protection Act – care interzice colectarea de date personale despre copii fără ca părinții să-și dea acordul.

Aceasta ar fi cea mai mare amendă pe care un gigant din domeniul IT o primește în ultimii cinci ani pentru încălcarea acestei legi. Până în prezent cea mai mare amendă pentru încălcarea acestei lege a fost de 5,7 milioane dolari pentru foarte populara aplicație chineză TikTok.

Sunt voci care spun că intervalul vehiculat acum pentru YouTube: 150-200 milioane dolari, este mic dacă se ține cont de gravitatea încălcărilor și de veniturile obținute de YouTube. Suma ar fi cam cât veniturile publicitare ale YouTube pe 2-3 luni.

Citeşte şi:

YouTube a anunțat că va elimina conţinutul violent și cel care instigă la ură

Serviciile YouTube Premium şi YouTube Music, replicile Google împotriva Netflix și Spotify, disponibile de azi în România

YouTube va oferi filme și seriale gratis pentru cei 2 miliarde de utilizatori ai săi

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”
GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente