De Daniel Coltuc,


Guvernantii s-au chinuit ani de zile sa faca turismul romanesc atractiv pentru straini. Dracula Park, croaziere pe Dunare, superschi in Carpati. Nimic nu le-a reusit.


O agentie de turism de peste Ocean a descoperit insa cum sa aduca americani in Romania: intr-un tur dedicat exclusiv… homosexualilor. Astfel, gay-ii americani isi pot petrece vacanta in Romania, unde vor vizita Bucurestul, dar si manastirile din Nordul Moldovei. Dar trebuie sa aiba mare grija, pentru ca romanii nu s-au dovedit foarte ospitalieri cu participantii straini la parada gay de sambata.


Tocmai in momentul in care conservatorii incepusera sa doarma mai linistiti pentru ca Parada Gay de pe strazile Bucurestiului s-a incheiat, iata ca o noua ”amenintare” apare la orizont. Romania devine obiectiv turistic pentru homosexualii americani, care vin, printre altele, culmea, sa vada frumoasele manastiri ortodoxe din Bucovina.


Agentia de turism nord-americana ”Coda Tours”, specializata in vacante pentru persoanele cu orientari homosexuale, a lansat un nou pachet pe piata din Statele Unite si Canada: o vacanta ”exotica” in Romania si Bulgaria. Vacanta dureaza 13 zile (intre 17 si 30 august) si costa aproape 5.000 de dolari.


Conform site-ului ”www.gay-travel.edirp. com” (facsimil), circuitul va incepe la Bucuresti, unde turistii vor fi preluati de la Aeroportul Henri Coanda si vor fi cazati la Hotel Intercontinental. Apoi, acestia vor vizita ”Parisul Estului” si vor vedea Palatul Parlamentului, Biserica Sf. Anton, Patriarhia si Biserica Rusa. Dupa o scurta oprire la Muzeul Satului, grupul va decola spre Moldova. Urmeaza alte obiective importante: Manastirile Vornonet, Sucevita si Moldovita. Traseul gay-ilor va mai trece prin Gura Humorului, Targu Mures, Sighisoara, Cetatea Biertan, Castelul Bran si Sinaia. Dupa un gratar romanesc, care sa le creasca fortele, vizitatorii vor parasi Romania cu destinatia Veliko Tirnovo – Bulgaria.


In total, homosexualii americani vor petrece sapte zile in tara noastra. In fisa de aplicare pentru aceasta vacanta e specificat si faptul ca daca esti singur si soliciti acest lucru, agentia va incerca sa-ti gaseasca un coleg de camera care sa se potriveasca cerintelor tale.