De Valentina Postelnicu,

Scrisoarea Anei Maria Pătru, fost vicepreşedinte al AEP, şi datele prezentate în ea vor fi analizate miercuri de membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, a declarat preşedintele comisiei, Mihai Fifor.

Anunțul privind refuzul acesteia de a veni la audieri a fost făcut de președintele comisiei de anchetă, social-democratul Mihai Fifor.
„V-am distribuit scrisoarea doamnei Ana Maria Pătru. Declină prezenţa la lucrările comisie şi ne trimite un document pe care vă rog să îl analizaţi şi o să discutăm ulterior’, i-a informat Mihai Fifor pe membrii comisiei.

Întrebat de senatorul USR Mihai Goţiu ce se poate face în cazul în care Ana Maria Pătru refuză să vină la audieri, Mihai Fifor a arătat că la finalul şedinţei de audieri de luni se va lua o decizie în acest sens. ”Hotărârea spune foarte clar ce putem face, rugămintea mea este să ne uităm peste materialul trimis şi la finele şedinţei de azi discutăm şi luăm o decizie’, a precizat preşedintele Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009″, a menţionat Fifor.

Aceasta face referire în scrisoare la momentul în care a fost reținută de DNA, în plină campanie pentru alegerile parlamentare din 2016.

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis
Recomandări

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis

”În fatidica zi a reținerii, copilul meu m-a implorat cu lacrimi în ochi să vin seara acasă la el. Știind că nu am comis nicio ilegalitate, l-am asigurat că mă voi întoarce repede. Numai că purgatoriul reprezentat de drumul spre libertate (..+ a durat extrem de mult, mai bine de trei luni”, a scris Pătru, în scrisoarea trimisă comisiei de anchetă.

Pătru susţine că, în urma acestui șoc, copilul ei a intrat „într-o stare de depresie extrem de accentuată” din care încă nu şi-a revenit pe deplin, iar decizia de a nu se prezenta în fața comisiei de anchetă a fost luată în urma rugăminților venite din partea băiatului.

„Atunci când a auzit că sunt chemată la comisia pe care o reprezentanţi, din nou cu lacrimi în ochi, copilul mi-a cerut să nu merg, pentru că «nu vreau să fiu luată din nou» şi că, fără mine, nu poate trăi. (..) Sunt mamă şi îmi iubesc băiatul mai mult decât orice altceva pe Pământ”, a mai scris Pătru.

Gestul făcut de misterioasa ”fată din cort”, după ce a fost găsită de polițiștii din Brașov. VIDEO
Recomandări

Gestul făcut de misterioasa ”fată din cort”, după ce a fost găsită de polițiștii din Brașov. VIDEO

Ea le transmite parlamentarilor că decizia este una îndelung cântărită şi are la bază exclusiv raţiuni de ordin personal.

Pătru: Traian Băsescu m-a sunat când era președinte ca să îmi spună că aș putea fi arestată, în dosarul referendumului din 2012

Fostul şefă a AEP mai spune, într-o scrisoare trimisă membrilor comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că a primit un telefon de la Traian Băsescu, pe vremea când era preşedintele ţării, în care i-a spus că ar putea fi arestată pe subiectul dosarului referendumului din 2012.

Ana Maria Pătru a menționat că reţinerea sa nu a avut legătură cu faptul că este „băsistă”, ci pentru că este implicată în acţiunile întreprinse de PSD, deși acest lucru nu este adevărat.

Pătru a susţinut că Traian Băsescu, pe vremea când era preşedintele ţării, a sunat-o şi i-a spus că ar putea fi arestată pe subiectul dosarului referendumului din 2012. ”La un moment dat, am primit un telefon de la Traian Băsescu, preşedinte în funcţie la acel moment, domnul Traian Băsescu, în care mi-a spus că aş putea fi arestată fix pe subiectul dosarului referendumului din 2012. O altă greşeală care mi s-a reproşat a fost nemulţumirea mea că, în 2012, procurorii au ridicat listele electorale permanente de la acel moment”, a scrie ea în scrisoare.

Fostul iubit al Luizei Melencu, audiat pentru prima dată. Ce l-au întrebat anchetatorii
Recomandări

Fostul iubit al Luizei Melencu, audiat pentru prima dată. Ce l-au întrebat anchetatorii

Ana Maria Pătru a fost chemată și săptămâna trecută la audieri, dar și atunci a lipsit.

Alegerile prezidenţiale din 2009 nu au fost fraudate, a declarat luni, chestorul Mihai Capră, fost secretar de stat în Ministerul de Interne. El a recunoscut în faţa comisiei de anchetă parlamentară că ar fi vrut să câştige Traian Băsescu, dar nu atât de mult încât „să-şi joace libertatea la ruletă”.

Întrebat dacă alegerile din 2009 au fost fraudate sau nu, Capră a spus că îi este greu să dea un răspuns tranşant, principala vulnerabilitate fiind, în opinia sa, votul multiplu. El a subliniat că, în activitatea sa, Ministerul de Interne s-a achitat de sarcini şi nu a influenţat în niciun fel rezultatul alegerilor.

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate
HOROSCOP

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate