MENIU CAUTĂ
03 Ian. 2013 15:17

Ana trebuie tratată în Germania

Distribuie

Pentru cei din familia Soare, Apocalipsa chiar şi-a făcut simţită aripa întunecată, în luna decembrie ce abia a trecut. Atunci au aflat, ca o lovitură de măciucă venită de nicăieri, că micuţa lor, Ana Elena, suferă de leucemie acută limfoblastică, acel nenorocit cancer al sângelui ce stopează cursul firesc al atâtor vieţi. “Aceste trei cuvinte îmi răsună obsesiv în cap, dure şi nedrepte pentru un sufleţel atât de dulce şi de nevinovat”, ne-a scris mama Anei într-un e-mail. Înţelegând că singura şansă a copilului lor e să fie ei înşişi mai puternici decât şi-ar fi imaginat vreodată că ar putea fi, chiar dacă lacrimile curg şiroaie, zi de zi, dar înlăuntrul lor, părinţii Anei au dus-o imediat la Spitalul Fundeni, unde au început primele tratamente ce se impun în asemenea situaţii. Dar şansa micuţei este, finalmente, într-un tratament la o clinică din străinătate unde, ulterior, poate fi realizat şi un transplant de măduvă osoasă.

Ar fi necesari 80.000 de euro

Deja, cazul Anei a fost acceptat de clinica din Augsburg, Germania, unde ar trebui să fie prezentă chiar săptămâna viitoare, pentru o primă evaluare a situaţiei. Doar că devizul estimativ al costurilor celor şase luni de tratamente se ridică la 80.000 de euro. O sumă uriaşă pentru o familie care trăieşte din venituri absolut normale, departe de asemenea cifre. Teoretic, am putea încerca să obţinem formularul acela, E 112, care să acopere măcar parţial acele costuri, doar că suntem în plin cerc vicios: tot teoretic, tratamentul se poate realiza şi în România, ceea ce face imposibilă obţinerea formularului. Dar eu ştiu, ca şi alţi părinţi în situaţia noastră, că şansa reală de salvare a copilului e doar în străinătate', a mai spus, cu amărăciune, dar şi cu hotărârea de a lupta până la capăt, mama Anei. Poate că lupta le va fi încununată de reuşită. Cu ajutorul nostru, al vostru. Iar apocalipsa' din viaţa lor de acum va rămâne doar un vis urât şi trecut.

Cum poţi ajuta

  • Donează 2 euro (nu se percepe TVA) prin SMS la numărul 887, numai în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote
  • Poţi dona bani pe numele copilului, în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.

Cum ne poţi contacta

Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: ajuta copiii@libertatea.ro. Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: ajutacopiii@li bertatea.ro. Contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii