De Magda Dragu,

Una dintre cele mai mari actrițe din România este protagonista unui scandal monstru, după ce a fost acuzată că ar fi făcut un aranjament financiar de 400.000 de euro, reprezentând bani publici.

Acum, managerul Teatrului Municipal Bacovia este obligat de instanța de judecată să facă public modul în care a cheltuit 400.000 de euro de la bugetul local pentru festivalul Theaterstock, desfășurat în august 2015.

Procesul a fost deschis în octombrie 2015, iar decizia Tribunalului Bacău s-a dat ieri: „Obligă Teatrul Municipal Bacovia, prin manager, să comunice în scris informaţiile solicitate prin cererea nr. 299 din 18.08.2015 în cel mult 10 zile de la data comunicării sentinţei. Obligă pârâta la plata de daune morale în valoare de 1.000 lei.” Decizia judecătorilor nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs.

Din cauza problemelor apărute, în luna octombrie a decis să demisioneze din această funcție. “Eu am decis să-mi depun demisia. Am fost acuzată că din comisie au făcut parte colegii mei de scenă Maia Morgenstern, George Ivașcu sau Adrian Titieni. Am fost acuzată că din comisie a făcut parte viceprimarul Radu Ababei pe care îl cunosc și cu care sunt prietenă. Nu mă voi dezice de ei oricât de mârșave ar fi atacurile. Oamenii menționați mai sus sunt profesioniști adevărați, au venit în comisie pentru calitatea și experiența lor în funcțiile deținute. (…) Da, îi cunosc așa cum aș fi cunoscut probabil pe oricine era în comisie cu certe calități și care argumentat merita să fie acolo”, a declarat Sigartău, care a rămas însă în funcție.

În replică, actrița a explicat că instanta nu ar fi obligat-o pe ea să justifice suma, ci instituția la care lucrează. ”Raportul financiar al festivalului, care vizează cheltuirea până la ultimul leu a finanțării nerambursabile, a fost făcut public, a fost predat ordonatorului principal de credite și a fost prezentat Consiliului Local Bacău în ședință publică, toate acestea fiind facute în luna octombrie a anului trecut”, a explicat Sigartău.

 

 

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România
GSP.RO

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie