Mergi direct la conținut »
Anchetă ASF în urma prăbușirii bursei de miercuri. Există suspiciuni despre un "abuz pe piață"
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Anchetă ASF în urma prăbușirii bursei de miercuri. Există suspiciuni despre un "abuz pe piață"

Anchetă ASF în urma prăbușirii bursei de miercuri. Există suspiciuni despre un „abuz pe piață”

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a început să realizeze o analiză a tranzacțiilor derulate miercuri, 19 decembrie, pe piața administrată de Bursa de Valori București deoarece ar exista elemente ce intră sub incidența abuzului de piață.

„În situaţia în care, în urma analizelor efectuate, sunt constatate nerespectări ale prevederilor legale incidente, Autoritatea adoptă măsuri care pot fi făcute publice, în funcţie de caracterul acestora. Ori de câte ori rezultatul analizelor efectuate s-a concretizat în măsuri de autoritate, care potrivit caracterului acestora se înscriau în categoria informaţiilor publice, acestea au fost aduse la cunoştinţa publicului”, au precizat reprezentanţii ASF, într-un comunicat.

Potrivit Agerpres, Bursa de la Bucureşti a consemnat miercuri o scădere record, în condiţiile în care indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 15 acţiuni, a înregistrat un declin de 11,52%. Cele mai mari pierderi le-au consemnat acţiunile băncilor, titlurile Banca Transilvania încheind sesiunea cu o scădere de 19,91% şi BRD-GSG de 16,62%.

Scăderea a avut loc, după ce ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a prezentat marţi seara, de la Palatul Victoria, o serie de măsuri fiscal – bugetare care urmează să fie adoptate până la sfârşitul acestui an, printre cele mai importante vizând o ”taxă pe lăcomie” care să se aplice, de la 1 ianuarie 2019, instituţiilor financiar-bancare, plafonarea preţului gazelor şi un impozit de 3% pe cifra de afaceri pentru companiile din energie şi telecom.


Citește și GALERIE FOTO/ Timişoara, la 29 de ani după Revoluţie. Cum arată azi locurile unde, în 1989, s-a murit pentru libertate

 

Close
Închide
  Close