Mergi direct la conținut »
Anchetă după moartea lui Ilie Balaci! Sorina Pintea trimite o echipă de control la Ambulanța Craiova. Care sunt suspiciunile
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Anchetă după moartea lui Ilie Balaci! Sorina Pintea trimite o echipă de control la Ambulanța Craiova. Care sunt suspiciunile

Anchetă după moartea lui Ilie Balaci! Sorina Pintea trimite o echipă de control la Ambulanța Craiova. Care sunt suspiciunile

Ministrul Sănătății a spus că a fost constituită o echipă care se va deplasa la Craiova pentru a efectua un control la Serviciul Județean de Ambulanță din Craiova. Sorina Pintea a spus că ministerul s-a autosesizat din cauza suspiciunilor familiei, relatate de presă.

„Împreună cu domnul Raed Arafat am constituit o echipă de control care se va deplasa la Craiova în ceea ce privește decesul domnului Ilie Balaci. Vom verifica modul în care s-au efectuat procedurile, modul în care s-a declarat decesul”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Digi24.

Potrivit ministrului, nu a existat nicio reclamație în acest caz.

„Ne-am autosesizat după anumite declarații ale familiei care au apărut în presă”, a susținut ministrul.

Echipa va pleca de la București la Craiova în cursul zilei de luni. Ancheta va dura două zile, timp în care se va efectua un raport.

Ilie Balaci s-a stins duminică dimineață, în jurul orei 9.30, la doar 62 de ani. „Minunea Blondă” venise la Craiova pentru a asista la meciul CSU Craiova – FCSB, dar a murit în brațele mamei sale. Ilie Balaci a murit după ce a suferit un stop cardio-respirator.

O nouă ipoteză a prins însă contur, la câteva ore de la decesul fostului mare fotbalist. Surse din anturajul lui Balaci susțin că acesta mai avusese probleme de respirație în urmă cu câteva zile, potrivit ziaruldecraiova.ro. Atunci ar fi cerut ajutorul unui medic ce i-a prescris medicație specifică unei alergii.

În ziua în care lui Balaci i s-a făcut rău, în casă, primul ajutor a venit de la o vecină, medic de profesie, care a început sa îi facă masaj cardiac. La fața locului a ajuns în scurt timp și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Dolj. Medicii au încercat să îl intubeze pe fostul fotbalist, dar căile aeriene erau prea inflamate pentru a putea fi efectuată procedura medicală. Astfel, s-a solicitat intervenția unui alt echipaj, mai bine dotat, care însă chinuit să îl intubeze folosind un tub de dimensiuni mai mici, destinat procedurilor la pacienții copii. După o oră și jumătate, Balaci a fost declarat decedat.


CITEȘTE ȘI: OPINIE/ Cronica unei dispariții care a înmărmurit România. Marius Mitran, despre moartea lui Ilie Balaci: Nici măcar nu e adevărat


 

Close
Închide
  Close