MENIU CAUTĂ

Anchetă la Maternitatea din Brașov. O femeie a murit în sala de operație, după anestezie

Distribuie

O femeie de 46 de ani a murit în blocul operator al Spitalului de Obstetrică Ginecologie "I.A. Sbârcea" Braşov, înainte de a fi operată. Pacienta s-a stins, cel mai probabil, din cauza unui șoc anafilactic, în urma anesteziei. Polițiștii au deschis o anchetă pentru moarte suspectă.

Conducerea Maternității din Brașov susține că femeia a fost internată pentru o afecțiune ginecologică și ar fi trebuit să fie operată. Medicii i-au făcut anestezie generală, însă femeia a murit înainte ca intervenția chirurgicală să înceapă.

„Nu s-a produs operaţia, după ce s-a început anestezia generală, s-a intubat, a intervenit acest incident. În sala de operaţie, cu toată Reanimarea prezentă, cu toate manoperele făcute conform protocoalelor”, a explicat dr. Valeria Badea, manager Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „I.A Sbârcea” Braşov, conform Mediafax.

Managerul susține că pacienta s-a stins, cel mai probabil, din cauza unui șoc anafilactic.

„A mai avut operaţii (…) Nu s-a menţionat nimic, analize în limite normale, noi avem toată documentaţia. Efectiv – un incident foarte trist pentru toată lumea, căci în fond scopul nostru este să le facem bine pe paciente. Se presupune că ar fi fost un şoc anafilactic la o substanţă, un caz foarte rar, la o substanţă anestezică, care începe cu stop cardiac, ce nu a reacţionat la nicio manevră ce face parte din procedura noastră de reanimare (…) Nu a lipsit absolut nimic, nici medici, nici substanţe”, a precizat dr. Valeria Badea, pentru sursa citată.

Conducerea unității medicale așteaptă rezultatele necorpsiei efectuate de Serviciul Medicină Legală Braşov.

Polițiștii au deschis un dosar penal deoarece moartea femeii este considerată suspectă.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, au precizat reprezentanţii IPJ Braşov.


Citește și EXCLUSIV/ Soția lui Ekeng vine de urgență România: „Oh, merde! Leșin de durere! Ce oameni, l-au lăsat să moară din cauză că era negru”. Naty lucrează ca asistent medical în Franța


 

Citește mai multe despre Brașov pe Libertatea.

Comentarii