n Istoria scandalului. Andrei Gheorghe, 41 de ani, a trait ieri ziua cea mai lunga a vietii sale. Una pe care nu o va uita niciodata. Si pe care a numit-o singur „interesanta, dramatica chiar”. Pentru ca nu e de ici de colo, dimineata sa-ti ofere ocazia de a citi un mandat de arestare pe care sta scris numele tau, iar la pranz sa gusti iar aerul tare al libertatii. Timp de 240 de minute, ca urmare a povestii cu consumul de droguri in care a fost implicat in urma dezvaluirilor revistei „Star”, Andrei Gheorghe „s-a aflat in puscarie”. Babilonia petrecuta in incinta Procuraturii s-a incheiat insa cu bine. Pentru cat timp insa? La sfarsitul lunii februarie, revista saptamanala Star arunca pe piata „bomba anului”: Andrei Gheorghe se drogheaza. Redactia revistei a precizat ca unul dintre paznicii de serviciu ai cladirii in care se afla si sediul sau ar fi primit o cutie neagra in care se aflau manuscrise, casete video si audio pe baza carora s-a construit materialul din revista. Ulterior, vedeta Pro TV si Pro FM avea sa recunoasca intr-una din editiile emisiunii sale radiodifuzate, „13,14” – preluata in direct si la televizor, ca „a fumat iarba”. Dupa care adauga: „Stiu cine mi-a facut-o”, fara a da prea multe amanunte pe tema asta pana in ziua de azi, din lipsa de probe. El a emis si ipoteza ca cineva s-a razbunat pe el, urmarindu-l cateva luni la rand si introducandu-i in casa, fara stirea sa, microfoane pentru a-i sti fiecare miscare. Despre asa numita „operatiune Andrei Gheorghe” a vorbit, tot la finele lui februarie, si presa centrala, dar si site-ul www.anchete.ro, conform caruia poate cel mai cunoscut Gheorghe din Romania „ar fi fost pedepsit” de omul de afaceri Costel Bobic pentru ca nu o agreeaza pe preferata sa, actrita si solista Cristiana Raduta si fiindca „isi bate joc de cate ori poate” de aceasta. Parchetul General s-a autosesizat in acest caz si la cateva zile dupa marturisirea lui Andrei Gheorghe a inceput sa cerceteze cazul.

Uite mandatul, nu e mandatul…

„Nu s-a dat nici un mandat si nici nu se va da. Andrei putea parasi institutia cand dorea. Nu avem nici un punct de vedere oficial”, ne-a declarat, ieri, purtatoarea de cuvant a Parchetului General, Elena Dinu, la doar cateva minute dupa ce Andrei (foto mare) se urcase in masina ce avea sa-l duca la PRO FM. Cateva ore mai tarziu, printr-un comunicat al Parchetului Curtii Supreme de Justitie, anchetatorii recunosteau „oficial” existenta unui mandat de arestare, dar care a fost infirmat de seful Sectiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog. Anchetatorii considera ca „invinuitul nu prezinta pericol public”.

Ce zic colegii de breasla despre cele intamplate?

Marius Tuca, directorul cotidianului Jurnalul National: „Sunt doua lucruri diferite aici. Primul: Andrei Gheorghe a fost urmarit mai multe luni si mi se pare normal ca Parchetul sa se sesizeze si in aceasta chestiune. Doi: Consumul de „iarba”, de droguri trebuie analizat de Justitie, dar nu cred ca acest lucru se poate rezolva prin intimidari sau tot felul de alte tertipuri”.
Vlad Petreanu, redactor-sef al departamentului Stiri din Antena 1: „E o incercare de intimidare. Mai mult nu pot sa-mi dau seama despre cele intamplate. E foarte ciudat totul”.
Jeana Gheorghiu, directorul canalului TVR 2: „Mi se pare ca intram intr-o zona periculoasa pentru viata jurnalistului. Se incurajeaza un scenariu conform caruia daca cineva are chef sa-i faca figura, chestia poate deveni realitate si-i distruge cariera. Ar trebui sa ne gandim mai serios la solidaritatea de breasla si atunci cand statutele meseriei si legile tarii sunt violate sa reactionam prompt, pentru ca si ziaristul are dreptul la propria intimitate, ca si la propria imagine”.
Ion Cristoiu, directorul postului Realitatea TV: „E foarte greu sa explic o asemenea prostie din partea Procuraturii. Nu cred ca in cazul Andrei Gheorghe se poate vorbi de interese politice, ci mai degraba de unele de tip mafiot sau de incercarea cuiva de a se razbuna. Cred ca ceva sanctiuni ar trebui aplicate pentru ca domnii respectivi (ai Procuraturii, n.r.) se joaca cu mandatele de arestare”.
Cornel Nistorescu, directorul cotidianului „Evenimentul zilei”: „Cred ca cineva a facut-o ca sa enerveze

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă
HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă