Mergi direct la conținut »
Andrei Pleșu își explică retragerea publică

Anunțată săptămâna trecută, în editorialul din Dilema Veche, preluat și de Adevărul, retragerea lui Andrei Pleșu a suscitat comentarii diverse astăzi, în editorialul din Dilema Veche, pe care a anunțat că îl va păstra și în continuare.

Filosoful și fostul disident de pe vremea comunismului nuanțează motivele retragerii din viața publică.

El admite că „poate fi vina mea” faptul că mesajul inițial al retragerii a fost axat pe excesul de corectitudine politică din zona cercetării și spune că aceasta era doar o parte a hotărârii sale.

Pentru Andrei Pleșu, motivele retragerii sunt „multe!”.

„Am un amplu inventar de argumente: profesionale, politice, psiho-fizice, contextuale, private, destinale și cîte și mai cîte, cu care eu însumi nu sînt întru totul lămurit. Nu vreau să mă victimizez. Toți trecem, la o vîrsta sau alta (dar mai cu seamă la vîrstele tîrzii), printr-o acută tendință de abandon, de izolare, de răgaz evaluator”, a scris Andrei Pleșu.

„Nu găsesc mai nimic de votat, nu mai pricep finețurile politice, nu mai știu să fac diferența dintre „mentorul“ Iulian Vlad (al lui Cozmin Gușă) și Filiala MI6 de la Păltiniș, deconspirataă de generalul Rogojan (cu Noica pe post de James Bond). Una peste alta, simt că mi-am trăit traiul! E timp de plecare! À bon entendeur, salut!”, a mai scris Andrei Pleșu.

 

CITEȘTE ȘI:

Andrei Pleșu anunță că se retrage din viața publică, acuzând imixtiunea „corectitudinii politice” în cercetarea științifică! „Normal este ca, atunci când simţi că nu mai aparţii timpului tău, să faci un pas înapoi”

 
 
Close
Close
Închide