De Valentina Postelnicu,

Scriitorul Andrei Pleşu era, la momentul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, ministru al Culturii. El a declarat la întrarea la Parchet că singurul film făcut la Mineriadă a fost făcut de Ministerul Culturii.

Pleşu a rememorat şi momentul din timpul Mineriadei din 1990. El a povestit că se afla într-o mașină, în Capitală, când ortacii l-au dat jos din maşina cu care se deplasa spre minister şi l-au percheziţionat. ”Apoi mi-au spus: ”Venim și noi!”, a adăugat Pleșu, precizând că în acea perioadă nu era în Executivul Guvernului, adică în celula restrânsă de conducere.

Fostul patron al Pro TV, Adrian Sîrbu, a fost pus sub inculpare, în decembrie 2016, în dosarul Mineriadei, alături de alți actori principali ai evenimentelor din anii 1990-1991. Este vorba de fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier de la acea vreme, Petre Roman şi șeful SRI, Virgil Măgureanu. Adrian Sîrbu a fost şeful de cabinet al lui Petre Român în anul 1990.
Adrian Sîrbu a fost audiat de mai multe ori în cursul acestui an în calitate de martor în dosarul „Mineriada”. În decembrie, anul trecut, i s-a schimbat încadrarea în aceea de inculpat.Sârbu a venit la Parchet însoțit de avocatul său.Procurorii au pornit, în luna decembrie, ancheta penală împotriva lui Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Dumitru Nicolae, Virgil Măgureanu și Cristian Mugurel Florescu. Toți sunt acuzați de crime împotriva umanității.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

În cauza cunoscută generic sub denumirea „Mineriada 13 – 15 iunie 1990”, procurori militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, prin ordonanța din data de 23 decembrie 2016, punerea în mişcare a acţiunii penale, sub aspectul săvârşirii de infracțiuni contra umanității faţă de inculpaţii:

 • ROMAN PETRE, la data săvârșirii faptelor, prim-ministru al Guvernului  interimar al României;
 • VOICULESCU GELU VOICAN, la data săvârșirii faptelor, viceprim-ministru al guvernului interimar al României;
 • NICOLAE DUMITRU, la data săvârșirii faptelor, prim-vicepreședinte al Frontului Salvării Naționale;
 • MĂGUREANU VIRGIL, la data săvârșirii faptelor, director al Serviciului Român de Informații;
 • General (rez.) FLORESCU MUGUREL CRISTIAN, la data săvârșirii faptelor, adjunct al procurorului general al României și șef al Direcției Procuraturilor Militare.
În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!
Recomandări

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!

De asemenea, în aceeaşi cauză, s-a dispus punerea în mișcarea acțiunii penale sub aspectul săvârşirii de infracțiuni contra umanității în forma prev. de art. 439 alin. 1, lit. g și j din Codul penal, față de următorii inculpaţi:

 •  amiral (rez.) DUMITRESCU EMIL, la data săvârșirii faptelor, membru al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională și șef al Direcției Generale de Cultură, Presă și Sport din cadrul Ministerului de Interne;
 •  IONESCU CAZEMIR BENEDICT, la data săvârșirii faptelor, vicepreședinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională;
 • SÂRBU ADRIAN, la data săvârșirii faptelor, șef de cabinet și consilier al primului ministru;
 • COZMA MIRON, la data săvârșirii faptelor, președinte al Biroului Executiv al Ligii Sindicatelor Miniere Libere „Valea Jiului”;
 • DRELLA MATEI, la data săvârșirii faptelor, lider de sindicat la Exploatarea Minieră Bărbăteni;
 • – BURLEC PLĂIEȘ CORNEL, la data săvârșirii faptelor, ministru adjunct la Ministerul Minelor;
 • general (rez.)DOBRINOIU VASILE, la data săvârșirii faptelor, comandant al Şcolii Militare Superioare de Ofiţeri a Ministerului de Interne;
 •  general (rez.) PETER PETRE, la data săvârșirii faptelor, comandant al Unității Militare 0575 Măgurele, aparținând Ministerului de Interne.
VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”
GSP.RO

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri