Mergi direct la conținut »
Angajații Amazon din Italia și Germania fac grevă de Black Friday
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Angajații Amazon din Italia și Germania fac grevă de Black Friday

Angajații Amazon din Italia și Germania fac grevă de Black Friday

Angajații Amazon din Italia și Germania au intrat în grevă de Black Friday, aceștia reclamând condițiile de lucru și orele suplimentare, scrie Reuters.

De Daniel Ionașcu,

Sindicatele au anunțat că este vorba de 500 de muncitori de la hub-ul Amazon din Piacenza, cel mai mare al companiei din Italia. În total, Amazon are 1.600 de salariați la Piacenza din 2010, de când s-a lansat în Italia.

Concomitent, sindicatul Verdi din Germania a anunțat o grevă la șase centre de distribuție din țară ale gigantului online. Aceștia acuză Amazon că vrea performanțe remarcabile de Black Friday, dar că angajații săi trebuie să lucreze astfel nu numai în această zi.

De partea cealaltă, angajații italieni au anunțat că nu vor mai accepta să lucreze ore suplimentare până pe 31 decembrie. Aceștia sunt nemulțumiți de bonusurile primite și cer renegocierea acestora.

Amazon Italia a anunțat că încearcă să livreze comenzile clienților în următoarele zile.

Comerțul electronic crește rapid în Italia și a ajuns la 10% din vânzările totale de retail.

Ce spune compania

Compania spune că salariile pe care le oferă sunt printre cele mai mari din sectorul de logistică și că aceștia beneficiază inclusiv de beneficii precum asigurări medicale private și plăți pentru cursuri de pregătire.

Cumpărăturile de Black Friday inaugurează sezonul de cumpărături de Sărbători, cea mai aglomerată perioadă a anului, dar și cea mai profitabilă.

Close
Închide
  Close