Cuprins:
Proteste la Starbucks, sindicatul solicită creșterea salariilor
Workers United declară că protestele vor începe în Los Angeles, Chicago și Seattle, iar greva urmează să se răspândească în fiecare zi și să ajungă la sute de magazine până în Ajunul Crăciunului, dacă nu se ajunge la un acord.
Sindicatul a cerut ca gigantul să crească salariile și personalul, precum și să implementeze programe mai bune pentru angajații săi.
„Suntem gata să continuăm negocierile pentru a ajunge la un acord. Avem nevoie ca sindicatul să revină la masă”, a declarat un purtător de cuvânt al Starbucks, ca răspuns la anunțul de grevă.
Un angajat câștigă 30 de dolari pe oră
De asemenea, compania a subliniat că oferă un salariu mediu de peste 18 USD (14,40 GBP) pe oră, precum și „cele mai bune beneficii din domeniu”.
„În medie, 30 de dolari pe oră pentru angajații care lucrează cel puțin 20 de ore pe săptămână”, mai anunță compania.
Workers United spune că reprezintă lucrătorii din peste 500 de cafenele din 45 de state americane.
„Este o ultimă soluție, dar Starbucks și-a încălcat promisiunea față de mii de angajați și nu ne-a lăsat de ales”, a declarat Fatemeh Alhadjaboodi, un angajat Starbucks din Texas.
Salariul colosal pe care îl încasează directorul executiv
Workers United a evidențiat ceea ce consideră că este o diferență de salarizare nedreaptă între membrii săi și șefii de rang înalt Starbucks, inclusiv directorul executiv Brian Niccol.
Salariul său de bază anual este de 1,6 milioane de dolari. În plus, mai are prevăzute și bonusuri.
Starbucks a răspuns precizând că Brian Niccol a fost „unul dintre cei mai eficienți lideri din industria noastră” și că bonusurile au fost „legate direct de performanța companiei și de succesul comun al tuturor părților interesate”.
Brian Niccol sa alăturat companiei în septembrie. Predecesorul său, Laxman Narasimhan, a demisionat după s-a aflat la conducere mai puțin de doi ani.
Cel mai mare lanț de cafenele din lume a înregistrat o scădere a vânzărilor în timp ce s-a confruntat cu o reacție la creșterea prețurilor și boicotările provocate de războiul Israel-Gaza.