Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind (SRJ MediaSind) cere de urgență demiterea consiliului de administrație al TVR. Sindicatul reclamă fapte de corupție și management defectuos din partea actualei conduceri care au potențialul de a afecta serios capacitatea de producție a postului.

Doina Gradea, Preşedinte – Director General al SRTv

Sindicatul atrage atenția că, deși bugetul acordat de Parlamentul anul acesta este aproximativ egal cu cel de anul trecut, banii primiți de TVR au fost împărțiti pe capitole de conducerea televiziunii în așa fel încât să crească cu 82% achiziţionarea de servicii şi închirieri de echipamente, în detrimentul investiţiilor, cărora li se alocă de cinci ori mai puţini bani mai puţini bani faţă de anul trecut.

„Astfel, se creează premisele favorizării clientelei, fiind pusă în pericol funcţionarea efectivă a instituţiei din cauza dotării tehnice şi aşa extrem de precare. În această situaţie, cele mai afectate vor fi studiourile teritoriale, întrucât acestea vor fi nevoite să se descurce în funcţie de propriile venituri, deşi ele nu au personalitate juridică şi depind financiar de deciziile luate la Bucureşti. O situaţie deosebită este şi la TVR Chişinău, unde au fost reduse fondurile pentru funcţionare la jumătate, iar sumele pentru investiţii au fost total eliminate”, mai scrie SRJ MediaSind în comunicat.

Citeşte şi:

Şefa SRTV, Doina Gradea, chemată la audieri în Parlament, în urma unor nereguli găsite de Curtea de Conturi în activitatea Televiziunii Publice

Învinuită că n-a reflectat căderea Guvernului Dăncilă, șefa TVR acuză un membru din CA de partizanat cu PNL și că a comandat angajări în postul public! Liviu Brătescu: „Nu am cerut niciodată asta”

Angajații TVR cer demisia Doinei Gradea. Monica Ghiurco: „Incompetența dumneavoastră ne afectează pe toți”

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor