Cancelarul a subliniat, încă, că această candidatură trebuie aprobată de CDU la consiliul din decembrie. Nu sunt însă motive ca partidul să se împotrivească. Angela Merkel, criticată pentru politica sa deschisă față de migranți, este considerată o forță de stabilitate în Europa, pe fondul incertitudinii provocate de Brexit și victoria lui Donald Trump.

“Angela Merkel este un simbol al stabilităţii, încrederii”, a spus unul dintre politicienii de rang înalt din CDU, Julia Kloeckner.

Circa 55% dintre germani vor ca Merkel, al optulea cancelar al Germaniei după Al Doilea Război Mondial, să aibă un al patrulea mandat, în timp ce 39% sunt împotrivă, arată un sondaj Emnid publicat duminică.

Citește și: Barack Obama, în ultima vizită prezidențială la Berlin: “Am avut un partener extraordinar în cancelarul Merkel”

Angela Merkel, Doamna de Fier a Europei

În vârstă de 62 de ani, Angela Merkel a ghidat Europa în timpul crizei din Zona euro, dar şi în faţa celui mai mare aflux de migranţi de pe continent după cel de-al Doilea Război Mondial. Ea şi-a câştigat respectul pe plan internaţional prin eforturile sale de a rezolva criza ucraineană, iar preşedintele american Barack Obama a descris-o săptămâna aceasta drept un aliat “extraordinar”.

După victoria lui Trump în SUA şi pe fondul ascensiunii partidelor de dreapta în Europa, unii analişti o consideră pe Merkel un bastion al valorilor liberale occidentale.

Cad capete după cazul ursului lăsat în agonie şi apoi împuşcat. Reacția Ministerului de Interne
Recomandări

Cad capete după cazul ursului lăsat în agonie şi apoi împuşcat. Reacția Ministerului de Interne

Decizia sa de anul trecut de a deschide graniţele Germaniei pentru aproape un milion de migranţi, majoritatea din zonele de conflict din Orientul Mijlociu, i-a înfuriat pe mulţi alegători. Acest lucru s-a văzut în cadrul alegerilor regionale din ultimul an, unde partidul Angelei Merkel a înregistrat rezultate slabe, iar formațiunea antiimigranți Alternativa pentru Germania (AfD) a urcat în preferințele electoraltului.

Germania nu are o limită maximă de mandate pentru un cancelar. Dacă va obţine încă un mandat la conducerea Guvernului, ea ar putea deveni liderul german cu cel mai lung mandat. Recordul este deţinut în prezent de Helmut Kohl şi este de 16 ani.

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă
HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă