Aceasta ar trebui să fie în măsură să prezinte o serie de operațiuni derulate pe piața de energie, numărul de petiții înregistrate și rezolvate sau prețul reglementat și numărul furnizorilor.

Pe lângă dispozitivul în sine, câștigătorul va trebui să asigure un soft care să monitorizeze piața de energie și gaze, dar și instruirea angajaților.

Ce specificații trebuie să îndeplinească

Aceasta trebuie să aibă o diagonală de 43 de inchi, adică echivalentul a 108 centimetri. Rezoluția trebuie să fie 4K, respectiv 3.840 x 2.160 pixeli.

Pe partea de procesare brută, aceasta trebuie să aibă un procesor Intel Core i7, 16 GB de memorie RAM, placă video Nvidia GTX 1060 și un SSD de minimum 128 GB pentru stocare.

La nivel de conectivitate, aceasta trebuie să aibă porturi USB 3.0, HDMI, Display Port și Ethernet.

Sistemul de operare ar trebui să fie Windows 10 în varianta IoT, adică cea destinată ”internetului lucrurilor”. Aceasta este o versiune destinată sistemelor industriale.

Tableta trebuie să aibă o garanție de 3 ani, iar softul să aibă suport cel puțin un an. ANRE mai vrea și codul-sursă al programului care extrage datele de pe piețele energetice.

Soft de 20.000 de euro

Practic, ANRE dorește un PC all-in-one, cu ecran tactil, care se poate instala pe un perete.

ANRE estimează că tableta în sine ar costa 8.800 de euro din totalul celor 28.000, iar softul ar fi alți 19.200 de euro.

Instituția a anunțat recent că populația va primi gaze ieftine doar în această iarnă, iar din primăvara anului viitor se va trece din nou la liberalizarea gazelor, măsură cerută de Comisia Europeană.

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre