De Cristian Anton,

Muzeul Brukenthal din Sibiu este printre puţinele din Europa care au doi motani vii, drept mascote, conform sursei citate.

Motanii Antonello și Donatello pot fi văzuţi de iubitorii de artă chiar şi la vernisajele expoziţiilor Brukenthal. Cea care are grijă de cei doi motani speciali este Dana Hrib, directorul general adjunct al muzeului sibian.

Suveniruri cu Antonello şi Donatello

Antonello şi Donatello au intrat din 2013 în istoria muzeului Brukenthal ca fiind cele mai celebre pisici din curtea fostului baron transilvănean, Samuel von Brukenthal.

Suvenir de la Muzeul Brukenthal cu cei doi motani

În urmă cu şapte ani au fost lansate şi suveniruri cu chipurile celor doi vestiţi motani.

Motanii aduşi „la serviciu” de directorul muzeului

Antonello şi Donatello au ajuns la Muzeul Naţional Brukenthal, cu ajutorul directorului general, profesorul Sabin Luca.

Cei doi motani celebri l-au ajutat pe un alt motan, Rafaelo, să îşi găsească stăpân.

În 2014, cei doi motani de la Palatul Brukenthal l-au „ajutat” pe un alt motan, Rafaelo, să fie adoptat de o familie din Germania.

Rafaelo a fost găsit de Antonello şi Donatello în grădina Brukenthal.

„Antonello şi Donatello au descoperit într-o tuia din grădina Palatului Brukenthal un motănel care le-ar putea fi frate. Este la fel de roşcat, are aproape un an şi, pentru că nu ştim cum îl cheamă, i-am zis Rafaelo”, povesteau în 2014, pe site-ul lor, cei de la AnimalLife Sibiu.

Citeşte şi:

Un fake news era gata să-i determine să bea dezinfectant, iar firma a scris pe etichetă: ”Nu ucid coronavirusul chinezesc”! Ce e pe eticheta din România

Fondurile publice pentru urgenţe, privatizate peste noapte, fără dezbatere publică!

După patru ani, un supraviețuitor din „Colectiv” este încă marcat de scena în care a fost nevoit să sară peste oamenii căzuți: „Era iadul pe pământ, nu puteam să îi ajut”

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”
GSP.RO

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați