„Am intrat fraudulos in Romania, singur. Recunosc ca aveam asupra mea un pistol „Scorpion” si un revolver „Smith&Wesson”” – asa a inceput depozitia celui mai cautat infractor grec, care – culmea! – nu are cazier. Din relatare a lipsit totusi esentialul: pistolul „Crvena Zastava”, arma crimei. Insa Kostas a pledat „nevinovat” la cele mai grave capete de acuzare: omor deosebit de grav si talharie. Passaris a desfiintat pe rand toate dovezile care il plasau in mod cert la locul asasinatelor. Si a facut acest lucru… autodenuntandu-se. Da, este autorul unui jaf armat, dar nu in Bucuresti, ci in Galati, nu soldat cu doi morti, ci fara victime, nu cu Badila, ci cu Gabriel Melinte.
Impreuna cu acesta din urma, martor in proces, a atacat o casa de schimb valutar de unde a plecat cu 30.000 de dolari. Politistii de la Galati au, intr-adevar, un asemenea caz. Ideea jafului a fost a lui Kostas, care voia sa-l aiba cu ceva la mana pe Melinte, dupa ce acesta aflase ca grecul este cautat de politistii atenieni. Care era insa rostul unei asemenea marturisiri? Ei bine, Passaris sustine ca banii care s-au gasit asupra lui la arestare erau de fapt prada din Galati, nu de la „Le Petit Bijou”.
Mai mult, hainele patate cu sangele celor doua victime nu sunt ale lui. Si nici nu stie cum au ajuns la el in casa. Doar banuieste. Caci grecul l-a gasit singur pe „adevaratul vinovat” sau, cel putin, asa crede. Nu e sigur. Acesta ar fi, dupa parerea lui Kostas, chiar Melinte.
In noaptea jafului, spune grecul, Mioara Badila, prostituata acuzata in acelasi dosar, era de fapt cu Melinte, timp in care Kostas s-a vazut cu Paul Popa, prietenul sau vechi. Badila, mai zice Passaris, vrea sa-l infunde pe el pentru a-l proteja pe Melinte, pe care il iubeste. Dar si pentru a nu fi acuzata de complicitate. Si asa mai departe.

Urmărește-ne pe Google News