MENIU CAUTĂ
, de Delia Chilianu

Aparate dentare gratuite pentru elevii din București. Ce prevede proiectul votat astăzi la Primăria Capitalei!

Distribuie

Consilierii generali au aprobat astăzi proiectul ”Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București”. Proiectul este în valoare de 925.500 de lei și se va desfășura prin Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo- facială ”Prof Dr. Dan Theodorescu”.

Potrivit Raportului Organizației Mondiale a Sănătății, caria dentară reprezintă o problemă importantă de sănătate publică. În România, caria dentară se află pe primul loc ca prevalență, la orice vârstă, fiind foarte frecvent întâlnită la copii.

Proiectul se va desfășura pe perioada unui an

Proiectul se adresează elevilor din municipiul București cu vârstă cuprinsă între 7 și 16 ani. Perioada de derulare a proiectului va fi: 17 septembrie 2018- 17 septembrie 2019 în cabinetele stomatologice școlare de pe raza Municipiulu București.

Care sunt criteriile pe baza cărora copiii vor beneficia de aparate ortodontice:

  • Elevii să aibă domiciulul stabil sau viză de reședință în Municipiul București
  • Consimțământul/ acord al tutorelui sau reprezentant legal al copilului privind aplicarea unui aparat ortodontic
  • Recomandarea medicală privind necesitatea aplicării unui aparat ortodontic- documnet eliberat de un medic specialist/ primar specializare Ortodonție și Ortopedie Dento- Facială din cadrul ambulatoriului de spacialitate ( Compartimentul de Ortodonție și Ortopedie Dento- Facială, st Eforie 4- 6) al Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo- facială ”Prof Dr. Dan Theodorescu”.

Sprijinul financiar acordat prin proiect este de 750 de lei pentru aplicarea unui aparat ortodontic ( arcada superioadă) și sau a unui aparat ortodontic ( arcada inferioară) per beneficiar. În situația în care un beneficiar are indicație pentru ambele arcade, acestuia i se vor deconta ambele arcade aplicate”, se arată în proiect.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO/ Tommy Tomescu, medicul român din Londra care luptă pentru discriminații Brexit-ului. A fost în cartierul lui Nigel Farage și a împărțit eugenii

Citește mai multe despre aparate, cgmb, elevi și primaria capitalei pe Libertatea.

Comentarii