Mergi direct la conținut »
Apel neobișnuit la 112, în Gorj: "Am şi eu două vaci şi a venit un bou. Nu ştiu al cui e"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Apel neobișnuit la 112, în Gorj: "Am şi eu două vaci şi a venit un bou. Nu ştiu al cui e"

Apel neobișnuit la 112, în Gorj: „Am şi eu două vaci şi a venit un bou. Nu ştiu al cui e”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a publicat recent, pe pagina de Facebook, un mesaj mai neobișnuită, un apel la 112 al unui bărbat dintr-un sat din Gorj, care are două vaci și în curtea căruia a ajuns un bou.

De Andreea Radu,

Pentru a anima povestea, dispecerul de pe ISU Gorj i-a spus omului „Moş Peleus”, iar povestea a fost numită „Boul lui Moş Peleus”.

Redăm postarea de pe Facebook a celor de la ISU Gorj:

Povestea începe cam așa:

Dispecerul: Bună ziua! Ați sunat la pompieri! Ce urgență aveți?

Moș Peleus: Domnule, mă scuzați că vă deranjez, am și eu două vaci și a venit un bou al…că nici nu știu al cui e, mi-a rupt gardul și vine la vacile mele…să vină domne o mașină aici!

Dispecerul: Domnule, dumneavoastră sunteți rănit? Vă simțiți rău? Aveți o situație de urgență? Ceea ce ne-ați spus până acum nu reprezintă o situație de urgență care să necesite intervenția pompierilor!

Moș Peleus: Domnule să vină o mașină pe uliță că mi-a rupt gardul, a venit la vacile mele! De 3 luni tot vine la vacile mele! Acum mi-a rupt gardul și noroc că l-am lăsat în pace că altfel nu scăpăm cu viața! Să veniți aici să vedeți! Să-și țină domne boul închis! Ce caută domne la vacile mele? 

În ascultarea apelului se aflau și colegii noștri din cadrul IPJ Gorj, iar în ploaia de explicații ale lui Moș Peleus, colegul polițist tot încerca să intervină și să obțină datele de care avea nevoie pentru a rezolva situația.

Cam greu să-l întrerupi pe Moș Peleus, pentru că era negru de supărare pe boul care i-a necinstit vacile. Gardul ca gardul, dar cu vacile cum rămâne?
Nu știm finalul acestei povești pentru că a fost preluat de colegii noștri polițiști care, cu siguranță, au făcut lumină în acest caz.

Apel justificat sau nu?

Cert este că pompierii nu sting focul de împerechere al animalelor! Noi doar salvăm animalele atunci când este cazul!

Lui Moș Peleus ce să-i transmitem? 
Sperăm ca stăpânul boului să-i repare gardul, iar cu rușinea văcuțelor…vorba aia: “Nu-i dracul atât de negru!” S-a întâmplat și la case mai mari! Dacă privim partea bună, poate, peste nouă luni și ceva, Moș Peleus va avea patru văcuțe, nu doar două, au încheiat povestea pompierii gorjeni.

Close
Închide
  Close