De Simona David,

Raed Arafat, șeful DSU, face un apel către românii care vin din Italia de a informa Ambasada României. ”Cei care vor să vină în România trebuie să ne informeze cu ce vin, pe ce linie aeriană. Trebuie să anunțe Ambasada României din Italia”, a afirmat Arafat la Digi24.

De asemenea, Arafat a mai explicat că este foarte important ca autoritățile din România să-și asculte colegii din Italia, pentru a se lua și în România măsurile care au fost luate în Italia, pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului.

”Vom lua legătura cu colegii din Italia pentru a lua și noi măsurile pe care le iau ei. Deocamdată numărul celor infectați cu coronavirus nu a impus măsuri speciale la nivelul statelor europene, dar vedem ce măsuri iau italienii și luăm și noi”, a mai menționat Arafat.

În Italia, acolo unde se găsesc foarte mulți români la muncă, au fost izolate zece localități din cauza coronavirusului. În provincia italiană Lodi, s-a înregistrat primul deces cauzat de coronavirus iar în regiunile Lombardia și Veneto s-au înregistrat 51 de cazuri de infectare, potrivit TGCOM24.

Citeşte şi:

Lista localităților din Italia, izolate din cauza coronavirusului. Ce măsuri au luat autoritățile

Coronavirus: Peste 20.600 pacienți vindecați au fost externați din spitalele din China

Coronavirus, depistat într-o zonă din Italia în care locuiesc 8.000 de români. „Străzile sunt pustii, iar lumea foarte îngrijorată”

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente