Cu sprijinul acestor minunate animale, copiii suferinzi de sindrom Down, tetrapareză, hemipareză, paralizii cerebrale infantile, distonii, deficit de atenţie, autism, retard mental şi sindrom Rett găsesc alinare, o fetiță ce suferea de terapareză vindecându-se cu ajutorul lui Api și Ibuț.

„După mai multe şedinţe de terapie, micuţa a învăţat să meargă, iar acum se deplasează fără ajutor”, a declarat, pentru renasterea.ro, Erika Weisz, medic şi fiziokinetoterapeut.

Ideea deschiderii centrului i-a aparţinut chiar Erikăi Weisz, care a urmat o serie de cursuri şi a lucrat ca voluntară în Italia, specializându-se în hipoterapie. Spune că acolo a văzut ce influenţă are asupra copiilor cu dizabilităţi psihice şi motorii terapia cu cai şi aşa s-a decis să pună bazele unei organizaţii neguvernamentale cu acest profil la Ianova.

În prezent, în centru lucrează un antrenor pentru căluţi, un psiholog şi mulţi voluntari. Cei doi cai, Api și Ibuț, folosiţi la terapie sunt foarte blânzi, cumpăraţi de la Herghelia Izvin, iar cel de-al treilea, Oli, care în prezent este în antrenament, este un cal abuzat, pe corpul căruia încă se văd cicatrice de la bătăi, notează renasterea.ro. Este un bidiviu blând, însă din cauză că a fost bătut, se sperie la orice mişcare bruscă.

Candidatul turmentat: noi cu cine votăm?
Recomandări
Candidatul turmentat: noi cu cine votăm?

La ce e bună hipoterapia?

Erika Weisz susţine că hipoterapia duce la ameliorarea echilibrului, reglarea tonusului muscular, realizarea automatismelor de ajustare posturală, sporirea atenţiei, reglarea tonusului psihic, controlul gândurilor şi al gesturilor.

terapie cai 1Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

„Călăreţului i se transmite acelaşi impuls ca şi în cazul unui mers fiziologic normal”, mai spune, pentru sursa citată, medicul.

Caii, la rândul lor, sunt pregătiţi după metoda dresajului natural, fără să fie chinuiţi sau să li se pună zăbală.

::placeholdeR–>

În luna iunie, la centru va sosi Kim Meeder, o specialistă din Statele Unite ale Americii, care va demara un nou proiect. Ea va lucra cu micuţi care au suferit traume emoţionale şi cu cai, care, la rândul lor, au cunoscut suferinţa. S-a constatat că se obţin rezultate bune atunci când micuţii abuzaţi interacţionează cu căluţi care au trecut prin experienţe traumatizante.

Sursa foto: renasterea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News