Mergi direct la conținut »
Apicultor ucis de albine la Iași. Fratele său este în stare gravă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Apicultor ucis de albine la Iași. Fratele său este în stare gravă

Apicultor ucis de albine la Iași. Fratele său este în stare gravă

Doi frați din comuna Movileni, apicultori de profesie, au fost atacați de sute de albine în această după-amiază, iar unul dintre ei a murit în urma șocului.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani, nu a mai putut fi salvat, în timp ce fratele său a fost găsit în stare critică. Intervenția medicilor a fost întârziată de faptul că albinele erau în continuare agresive când echipajul a ajuns la fața locului.

Potrivit SMURD, cei doi bărbați prezintă sute de întepături. Echipajul de intervenție a avut nevoie de ajutorul unui alt apicultor din localitate care să „liniștească” albinele.

Cum tratăm înțepătura de albină

Dacă sunteţi înţepat de o albina, mai întâi trebuie să îndepărtaţi acul veninos, altfel sacul de venin poate continuă să pompeze în organism veninul iritant ore sau chiar zile în şir. Acesta nu trebuie stors, ci extras: se lărgeşte puţin locul din piele unde este acul printr-o mică zgârietură, iar apoi, cu ajutorul unei pensete, se scoate uşor acul. Pielea se spală apoi cu apă şi săpun şi cu un antiseptic (spirt, rivanol), după care se aplică o compresă cât mai rece, pentru a determina veninul să rămână localizat.

Cei mai mulţi medici recomandă un uşor analgezic pentru calmarea durerii şi un antihistaminic pentru calmarea pruritului. Local se poate aplică un unguent pe baza de cortizon, pentru a controla inflamatia. Alte persoane preferă soluţii mai naturale, cum ar fi tinctura de Echinaceea – câteva picături local (dar şi oral, dizolvate într-un pahar cu apă).


Mihaela Borcea a făcut public regimul cu care a topit grăsimea: „am reuşit să slăbesc brusc 8 kilograme…”

Close
Închide
  Close