MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Apple, Google și Amazon domină topul celor mai valoroase branduri din lume

Distribuie

Apple este pentru a șasea oară la rând cel mai valoros brand din lume, cu o valoare de 214,48 miliarde de dolari, potrivit clasamentului întocmit de către Interbrands, în creștere cu 16% față de ediția de anul trecut.

Google se clasează pe locul al doilea, cu 155,5 miliarde de dolari și o creștere de 10%, în vreme ce Amazon a ajuns pe locul al treilea, cu 100,7 miliarde de dolari și o creștere masivă de 56%.

Top 10 este dominat de către companiile de tehnologie: Microsoft se găsește pe locul al patrulea, cu 92,71 miliarde de dolari (+16%). Următoarele locuri sunt ocupate de către: Coca Cola – cu 66,3 miliarde de dolari (-5%), Samsung – 59,89 miliarde de dolari (+6%), Toyota – 53,4 miliarde de dolari (+6%), Mercedes – 48,6 miliarde (+2%).

Facebook e în cădere

Facebook ocupă locul al nouălea, cu o valoare a brandului său de 45,16 miliarde de dolari, în scădere cu 6% din cauza scandalurilor continue în care a fost implicată în ultimii ani, de la știrile false care au invadat rețeaua sa, la propaganda rusă, la scurgerile de date din scandalul Cambridge Analytica și la spargerea recentă a altor 50 de milioane de conturi.

Locul 10 este ocupat de către McDonalds – 43,11 miliarde de dolari (+5%).

Tehnologie, auto și bunuri de lux

Următoarele locuri sunt ocupate tot de către două companii de IT, respectiv Intel – 43,29 miliarde e dolari (+10%) și IBM – 42,9 miliarde (-8%).

Până la locul 25 clasamentul este completat de: BMW, Disney, Cisco, General Electric, Nike, Louis Vuitton, Oracle, Honda, SAP, Pepsi, Chanel, American Express și Zara.

Cele mai mari creșteri le-au înregistrat Amazon, Netflix, Gucci, Salesforce, Luis Vuitton, PayPal, MasterCard, Adobe, Ferrari și Caterpillar.

Nou-intrate în top sunt Chanel, Spotify, Henessy, Nintendo și Subaru.

Citește mai multe despre amazon, Apple, BMW (Bayerische Motoren Werke), Disney, Honda, IBM, Intel, Interbrands, Mercedes, Microsoft, netflix, Samsung, Spotify și Toyota pe Libertatea.

Comentarii