Mergi direct la conținut »
CES 2019: Apple va lansa iTunes pe televizoarele Samsung
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

CES 2019: Apple va lansa iTunes pe televizoarele Samsung

Apple continuă strategia sa de a se baza tot mai mult pe servicii și a anunțat că va face disponibil programul iTunes pentru televizoarele inteligente Samsung, bazate pe sistemul de operare Tizen OS, scrie Reuters.

De Daniel Ionașcu,

iTunes este librăria de melodii și filme a Apple, iar programul este în acest moment disponibil atât pe macOS și iOS, sistemele de operare ale Apple, dar și pe Windows de la Microsoft.

Nu este, însă, disponibil pentru Android, care este produs de către Google, rivala Apple.

Însă având în vedere că iTunes va fi disponibil pe televizoarele Samsung, este posibil ca iTunes să ajungă și pe Android, dar și pe televizoarele LG cu sistem de operare webOS.

În acest moment, serviciul de muzică al gigantului american, numit Apple Music, este disponibil atât pe sistemele proprii, cât și pe Android. De asemenea, e disponibil și pe boxele inteligente Amazon Echo.

Mișcare surprinzătoare, dar logică

Manevra Apple de a se alia cu Samsung este una surprinzătoare, știut fiind că Samsung este principalul rival al Apple în domeniul telefoniei mobile, iar cei doi giganți s-au luptat ani de zile prin instanțe, după ce Apple a acuzat Samsung că îi copiază iPhone.

Totuși, mișcarea este logică. Apple are ocazia să își extindă serviciile pe cel mai folosit sistem de operare din domeniul tv. Samsung este de mai bine de 10 ani lider în domeniul televizoarelor.

Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
Recomandări
Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
 

De partea cealaltă, Samsung va primi pe propria platformă un nou serviciu, iar acesta va face mai atractive dispozitivele sale în ochii clienților, televizoarele sale fiind singurele în acest moment care vor avea iTunes alături de Netflix, YouTube, HBO Go și Amazon Prime.

iTunes are cea mai bogată colecție de filme 4K HDR.

Samsung a lansat recent primul televizor 8K disponibil pentru consumatori.

Gamele 2018 și 2019 vor primi iTunes

iTunes va fi disponibil pe gama de smart tv-uri ce va fi lansată în 2019, iar pentru cele lansate în 2018 va fi disponibil un update.

Momentan, nu se știe ce se va întâmpla cu televizoarele lansate în 2016 sau 2017, dacă vor primi sau nu iTunes.

Până în acest moment, posesorii de televizoare Samsung care voiau să privească filme din librăria lor de iTunes trebuiau să cumpere un Apple TV sau un Mac, pe care să le lege la dispozitivele lor.

Cert este că, pe lângă iTunes, noile televizoare inteligente Samsung vor primi suport pentru Air Play 2, astfel că vor putea avea o legătură directă cu iPhone și iPad.

Tragedia celor 100.000 de decese COVID din SUA a arătat nu doar cum au eșuat autoritățile, ci cum au fost cel mai grav loviți oamenii defavorizați
Recomandări
Tragedia celor 100.000 de decese COVID din SUA a arătat nu doar cum au eșuat autoritățile, ci cum au fost cel mai grav loviți oamenii defavorizați
 

iTunes va fi disponibil pe televizoarele Samsung vândute în peste 100 de țări, iar Air Play 2 în 190 de țări.

Apple pariază pe filme online

Apple urmărește să își crească veniturile aduse de divizia de servicii. Aceasta a depășit 10 miliarde de dolari și, spre comparație, Facebook are venituri de circa 14 miliarde de dolari.

Apple intenționează să își lanseze și un serviciu de streaming de filme care să concureze cu Netflix.

Pariul pe serviciile online vine în contextul în care vânzările de smartphone-uri nu sunt prea bune pentru Apple, în special în China și alte state aflate în curs de dezvoltare, din cauza prețurilor mari. Producătorii chinezi, precum Huawei, Oppo, Vivo, One Plus sau Xiaomi, vin cu modele performante la prețuri foarte mici, ceea ce afectează produsele premium, cum sunt iPhone și liniile de top de la Samsung.

Close
Închide
  Close