Mergi direct la conținut »
Apple lansează iPhone Pro pe 10 septembrie. Care este principala îmbunătățire
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Apple lansează iPhone Pro pe 10 septembrie. Care este principala îmbunătățire

Apple lansează iPhone Pro pe 10 septembrie. Care este principala îmbunătățire

Gigantul american Apple va prezenta noile modele de iPhone-uri în data de 10 septembrie în amfiteatrul Steve Jobs de la sediul său Cupertino, scrie Reuters.

De Daniel Ionașcu,

În invitația pentru eveniment, Apple a prezentat un logo al său colorat, ceea ce semnifică posibila lansare a unor noi versiuni colorate ale smartphone-urilor sale.

Presa a scris de curând că viitorul iPhone s-ar putea numi iPhone Pro, iar acesta ar urma să aibă două mărimi diferite. Modelul ar urma să înlocuiască actualele iPhone XS și iPhone XS Max.

Noul iPhone Pro ar urma să aibă trei camere în partea din spate, considert a fi un upgrade față de celelalte modele.

De asemenea, ar urma să fie prezentat și un urmaș pentru iPhone XR, modelul cel mai ieftin pus în vânzare de către companie.

Acesta ar urma să aibă două camere în spate, plus un cip mai puternic.

În ochiul ciclonului

Apple se află în mijlocul tensiunilor comerciale dintre SUA și China.

Președintele american Donald Trump a impus tarife de 15%, care se vor aplica de la 1 septembrie asupra unor produse precum ceasurile inteligente și căștile wireless produse de Apple în China.

De asemenea, din decembrie ar urma să apară tarife și pentru iPhone-uri, laptopuri și alte produse.

După ce China a impus la rândul său noi tarife, Trump a cerut companiilor americane să își mute fabricile din statul asiatic.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

Dependenți de China

Cu toate acestea, dependența Apple de China a crescut: dacă în 2015 un procent de 44,9% dintre furnizorii săi se aflau în China, în acest moment cifra a crescut la 47,6%, potrivit unei analize Reuters.

Apple asamblează iPhone în fabrici din China deținute în principal de către Foxconn, dar și de către Wistron și Pegatron.

MacBook-urile sunt produse de către Quanta Computer, în vreme ce Compal asamblează iPad.

În fine, Inventec, Luxshare-ICT și Goertek produc căștile wireless AirPods.

Inventec asamblează și boxele inteligente HomePod, iar ceasurile inteligente Apple Watch sunt produse de către Quanta.

Vietnamul și India intră în scenă

Presa a scris recent că Apple ar putea muta între 15% și 30% din producția sa din China.

Google a mutat producția smartphone-urilor Pixel din China în Vietnam, iar boxele inteligente Google Home în Thailanda.

India se află în acest moment într-o ”ofensivă” privind creșterea producției de electronice prin mutarea unor fabrici din China. Oficialii indieni au discutat deja cu companii precum Apple, Foxconn și Wistron.

Close
Închide
  Close