Mergi direct la conținut »
Apple va oferi filme gratis utilizatorilor săi
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Apple va oferi filme gratis utilizatorilor săi

Apple va oferi filme gratis utilizatorilor săi

Apple ar urma să ofere filme gratis utilizatorilor care dețin dispozitive produse de către gigantul din Cupertino, respectiv iPhone, iPad, Mac si Apple TV, scrie CNBC, care citează surse. Serviciul ar urma să fie disponibil din 2019.

De Daniel Ionașcu,

Pe lângă filmele gratuite, consumatorii vor mai putea să se aboneze și la canale separate, pe bani, precum HBO sau Starz.

Apple încearcă din răsputeri să își crească oferta video, iar presa scria la finele anului trecut că ar urma să lanseze un rival pentru Netflix.

Asta după ce Apple a demarat producția unor filme și seriale originale. Numai că eforturile sale în domeniul video nu prea au dat roade până acum.

Apple TV, ținta finală

Anterior s-a speculat despre Apple că va lansa un televizor inteligent dotat cu Siri, după cum ar fi dorit fostul său director general Steve Jobs înainte să moară.

Dar acest lucru se întâmpla în 2011, iar între timp Apple a abandonat proiectul televizorului inteligent. Domeniul este deja dominat de către coreenii de la Samsung și LG, în vreme ce grupurile chineze TCL și Hisense ocupă următoarele locuri la vânzări.

Dar Apple a relansat Apple TV, un decodor media care permite vizionarea online de filme. Apple a inclus aplicații și asistentul virtual Siri în Apple TV începând cu 2015, ba chiar și jocuri. Acum, Apple TV permite chiar vizionarea 4K la calitate HDR.

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni
Recomandări

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni

Pe lângă posibilitatea achiziției sau închirierii de filme din iTunes, pe Apple TV se găsesc aplicații precum Amazon Video, Netflix, Hulu, HBO Go, Starz, Showtime, Vevo sau YouTube.

Pariul pe servicii online

Serviciile sunt deja a doua sursă de venituri pentru Apple, după vânzările de iPhone-uri. Acestea depășesc chiar și vânzările de Mac-uri sau de tablete iPad, însă se bazează în special pe faptul că Apple reține 30% din vânzările de aplicații din App Store.

De asemenea, compania a lansat serviciul Apple Music, cu care concurează Spotify.

Close
Închide
  Close