De Daniel Ionașcu,

Apple vrea însă să păstreze 50% din veniturile generate, iar restul banilor ar urma să fie împărțit între ziarele și revistele participante, în funcție de numărul de vizualizări sau comentariile cititorilor.

Presa, însă, nu este în niciun caz interesată de astfel de termeni, mai ales că în privința aplicațiilor din App Store gigantul american reține doar 30% din prețul acestora, nu 50%.

Potrivit BuzzFeed News, lansarea va avea loc în data de 25 martie.

Pariul pe servicii online

Lansarea serviciului vine după ce anul trecut Apple a cumpărat aplicația de știri pe bani Texture. Apple are în acest moment un serviciu de știri, numit Apple News, dar aplicația este disponibilă gratuit

Apple încearcă să se axeze tot mai mult pe segmentul serviciilor online, după ce vânzările de iPhone-uri au început să scadă la nivel mondial.

Presa scrie că Apple va lansa în acest an și un serviciu de filme similar Netflix. Compania are deja un serviciu de muzică, numit Apple Music, care concurează cu Spotify.

Recent, Apple și Samsung au anunțat că iTunes va fi disponibil pe televizoarele inteligente ale grupului coreean, în vreme ce LG, Vizio și Sony vor suporta standardul Air Play, astfel încât acestea să comunice cu iPhone.