De Dragoș Tănase,

„Ploi torenţiale au căzut luni, 28 octombrie, în Koton Karfe, provocând pagube teribile şi distrugând bariera care înconjoară închisoarea locală. Celulele deţinuţilor au fost acoperite de apă şi anumiţi deţinuţi au fost nevoiţi să forţeze uşile pentru a nu se îneca”, a declarat Of Enobore, reprezentant al Serviciilor corecţionale nigeriene, citat de Agerpres.

„122 dintre ei au profitat de ocazie pentru a evada, 105 au rămas la faţa locului. Douăzeci şi cinci dintre fugari au fost arestaţi, ceilalţi 97 sunt încă în libertate şi au fost daţi în urmărire”, a adăugat el.

Nigeria, ţara cu cea mai mare populaţie din Africa – 190 de milioane de locuitori – este deosebit de afectată de precipitaţiile importante care continuă să cadă în finalul actualului sezon al ploilor.

Statele sale centrale Niger, Benue, Kogi şi Taraba sunt deosebit de afectate. Ploile au distrus culturile din această „centură agricolă” foarte importantă pentru ţară şi au forţat zeci de mii de persoane să îşi părăsească locuinţele, potrivit Agenţiei naţionale de gestionare a situaţiilor de urgenţă (NEMA).

Peste 40 de sate au fost în totalitate distruse de către ape în ultimele zile în statul Adamawa, situat în nord-estul ţării, a anunţat agenţia naţională de presă din Nigeria (NAN).

Citeşte şi:

Trei jandarmi, anchetați pentru selfie-urile făcute cu doi evadați pe care i-au prins

Aproape 800 de străini afliați Statului Islamic au evadat dintr-o închisoare, după ce kurzii au anunțat că paza teroriștilor ISIS nu mai e o prioritate în urma ofensivei turce

Cum s-au fraudat, în toamna lui 2019, examenele prin care ajungi pilot! Cursanții au făcut un grup de WhatsApp și au păcălit testele la 18 materii. Unii nu știau nici cum se oprește motorul avionului!

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»
GSP.RO

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală