Mergi direct la conținut »
Studiu îngrijorător! Aproape jumătate din profesorii din România vor o dictatură și introducerea pedepsei cu moartea. 31% cred că părinții au tot dreptul să-și bată copiii
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Studiu îngrijorător! Aproape jumătate din profesorii din România vor o dictatură și introducerea pedepsei cu moartea. 31% cred că părinții au tot dreptul să-și bată copiii

Studiu îngrijorător! Aproape jumătate din profesorii din România vor o dictatură și introducerea pedepsei cu moartea. 31% cred că părinții au tot dreptul să-și bată copiii

Un nou studiu arată că aproximativ jumătate dintre profesorii din România vor un regim dictatorial, susțin pedeapsa cu moartea și consideră că homosexualitatea nu poate fi acceptată. De asemenea, unul din trei dascăli nu dorește să interacționeze cu o persoană de etnie romă sau gay.

Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea Babeș-Bolyau din Cluj, mai arată că 31,6% dintre profesori cred că educația se face cu bătaie.

Specialiștii de la Cluj au supus la întrebări 1427 de profesori români. Ei au încercat să afle ce păreri au aceștia față de diferite teme de actualitate, scrie RFI.

În urma cercetării, specialiștii au tras concluzia că 45% dintre profesorii intervievați vor un regim dictatorial, 40% își doresc introducerea pedepsei cu moartea și tot 40% cred că persoanele cu altă orientare sexuală nu pot fi acceptate.

Studiul a mai dezvăluit că unul din trei profesori nu vrea să locuiască în vecinătatea unei persoane de etnie romă, gay sau lângă cuplurile în care partenerii nu sunt căsătoriți. Jumătate din respondenți au mai susținut că îi resping pe oamenii care au probleme cu drogurile sau alcoolul.

La final, 31,6% mai consideră că părinții au tot dreptul să-și bată copiii.

Marian Staș, expert în probleme de educație și colaborator al universității Harvard, arată că profesorii care au asemenea convingeri îi pot influența pe elevi.

”Profesorul nu poate lăsa la ușă propriile convingeri atunci când intră în clasă, prin urmare este nevoie de strategii și proiecte pentru schimbarea mentalității profesorilor”, susține Marian Staș.

Astfel, expertul Marian Staș atrage atenția că sunt ”puține șanse ca generațiile viitoare de copii să iasă mai deschiși la minte” și mai arată că statistica despre bătutul copiilor ”vine dintr-o istorie urâtă, otrăvită, de neacceptat”.


CITEȘTE ȘI: FOTO | Gabriela Firea ar vrea să închidă un sex shop din centrul Bucureștiului, susține consilierul general Ciprian Ciucu. Reacția proprietarei magazinului


FOTO: PIXABEY

Close
Închide
  Close