Aproximativ 2.500 de europeni luptă în continuare pentru Statul Islamic

12 septembrie 2017 17:13

Aproximativ 2.500 de europeni luptă în continuare pentru Statul Islamic, în Siria și Irak, a afirmat coordatorul UE privind lupta împotriva terorismului, Gilles de Kerchove, într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt. Inițial, numărul acestora depășea 5.000, potrivit oficialului.

Numeroși europeni au decis să renunțe la traiul occidental și să se alăture grupării jihadiste Statul Islamic, care a controlat teritorii vaste din Siria și Irak. Acum, numărul acestora se ridică la 2.500 de oameni. Dintre cei 5.000 care s-au alăturat inițial grupării, 1.500 s-au întors acasă și 1.000 au fost uciși, a afirmat Gilles de Kerchove, potrivit AP.

Acesta consideră că mulâi dintre cei care au rămas să lupte pentru gruparea teroristă vor fi uciși în lupte sau vor fi uciși de gruparea teroristă, dacă dezertează. Unii ar putea să plece în alte zone de conflict, precum Somalia sau Yemen, afirmă oficialul european.

Potrivit unor estimări oficiale ale SUA, Statul Islamic mai are aproximativ 13.000 de luptători în Siria și Irak. Gilles De Kerchove avertizează însă că amenințarea pe care o reprezintă Statul Islami nu se va încheia după ce gruparea teroristă va pierde teritoriile cucerite.


Citește și: EXCLUSIV | Delia își dezvăluie secretul. Cum scapă de trac? „Să apelezi la instinctul de supraviețuire…”


Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro