Mergi direct la conținut »
Arabia Saudită a găzduit prima Săptămână a Modei. Ce restricții au fost impuse
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Arabia Saudită a găzduit prima Săptămână a Modei. Ce restricții au fost impuse

Arabia Saudită a găzduit prima Săptămână a Modei. Ce restricții au fost impuse

Arabia Saudită a găzduit prima Săptămână a Modei, în contexul importantelor reforme sociale demarate de prinţului moştenitor Mohammad bin Salman, citează Agerpres presa internațională. Evenimentul se va desfășura în continuare la Riad, capitala uneia dintre cele mai conservatoare țări din lume.

”Săptămâna Modei Arabe”, un eveniment de calibrul prezentărilor din Paris, Milano, Londra sau New York, se desfăşura în Dubai până anul acesta. Dar de acum încolo, evenimentul se va ține și la Riad, într-o versiune la care fotografii nu au însă voie să ia parte, iar publicul va fi doar feminin.

La Săptămâna Modei Arabe din Arabia Saudită au participat designeri precum Jean Paul Gaultier şi Roberto Cavalli, dar şi case de modă locale, precum cea a sauditei Arwa Al Banawi, foarte apreciată de iubitorii modei din regiune şi care prezintă o colecţie intitulată ”’The Suitable Woman” (”femeia potrivită”).

Președintele onorific al evenimentului este prinţesa Noura Bint Faisal Al-Saud, membră a Familiei Regale Saudite. ”În Arabia a existat mereu un interes pentru modă. Evenimentul nostru încearcă să aducă industria modei din Arabia Saudită la un nivel la care nu a mai ajuns până acum”, a explicat prinţesa la debutul evenimentului organizat la hotelul Ritz-Carlton din Riad, în prezenţa a numeroşi creatori, persoane influente şi oficialităţi din industria modei.

O a doua ediţie a evenimentului va avea loc în octombrie în Regatul Arabiei Saudite. În paralel, la Dubai se desfăşoară de asemenea prezentări de modă în perioada 9-12 mai.


Citește și: Cine este Aleksandr Kogan, cercetătorul basarabean acuzat de Facebook în scandalul Cambridge Analtytica


 

Close
Închide
  Close