Mergi direct la conținut »
România are cea mai ridicată rată de avort din Europa, dublă față de media UE
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > România are cea mai ridicată rată de avort din Europa, dublă față de media UE

România are cea mai ridicată rată de avort din Europa, dublă față de media UE

România are cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de naşteri, conform unor date publicate în anul 2012 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Astfel, aproape jumătate din copiii concepuţi sunt avortaţi, o rată de peste două ori mai mare decât  media Uniunii Europene, conform csid.ro.

Totodată, România înregistrează şi cea mai mare rată a mortalităţii materne: 27 decese la 100.000 de naşteri.

Cifrele sunt alarmante

Într-un studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică se arată și faptul că, în perioada ianuarie 2012 – martie 2013, pe segmentul de vârstă cuprinsă între 15-19 ani, au fost înregistrate 12.073 de gravide. 7.547 au ales să întrerupă sarcina.

„Statisticile alarmante sunt confirmate de reticenţa femeilor din România de a merge periodic la ginecolog. Datele existente arată că un sfert dintre românce nu se adresează medicului ginecolog decât atunci când resimt diverse simptome supărătoare sau când suspectează o sarcină, iar peste 20% nu obişnuiesc sa meargă la controale ginecologice anuale. Cauza principală a acestui dezinteres este lipsa educaţiei sexuale cu privire la importanţa controlului ginecologic şi necunoaşterea faptului că peste 95% dintre problemele depistate în cadrul examinărilor medicale sunt tratabile”, a declarat Prof. Univ. Dr. Monica Cîrstoiu, Spitalul Universitar de Urgenţă, Bucureşti.

Citește și: Legea avortului din Polonia a fost respinsă cu o largă majoritate de voturi de parlamentari

Close
Închide
  Close