Mergi direct la conținut »
ArcelorMittal are aprobarea Comisiei Europene pentru achiziția Combinatului Ilva
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > ArcelorMittal are aprobarea Comisiei Europene pentru achiziția Combinatului Ilva

ArcelorMittal are aprobarea Comisiei Europene pentru achiziția Combinatului Ilva

ArcelorMittal are aprobarea Comisiei Europene pentru achiziția Combinatului Ilva, din Italia. Anunțul a fost făcut, luni, de către reprezentanții companiei, printr-un comunicat de presă.

De Ovidiu Matache,

„ArcelorMittal (“Compania”) anunță că  a fost acordată – de către Comisia Europeană (“C.E.” sau “Comisia”) – aprobarea către AM Investco Italy SRL (“AM Investco”) pentru propunerea de achiziție a Ilva S.p.A (“Ilva”)”, se spune în comunicatul ArcelorMittal.

Aprobarea Comisiei Europene a venit în urma angajamentului companiei de a pune la vânzare, în contrapondere, mai multe unităţi din Europa.

„Aprobarea C.E. urmează concluziei Fazei II de Investigație a Comisiei referitoare la propunerea de achiziție a Ilva și a fost acordată pe baza angajamentului Companiei de a pune la vânzare unități din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg și Belgia, așa după cum s-a anunțat pe 13 aprilie 2018. Aprobarea C.E. este un punct semnificativ al tranzacției de preluare a Ilva și reprezintă un pas important pentru finalizarea acestui acord, așteptată să se întâmple în curând”, se mai arată în comunicat.

Compania ArcelorMittal anunţa, pe 13 aprilie, că în cadrul analizei curente a Comisiei Europene privind achiziția unității Ilva (Italia) a înaintat o propunere de pachet de separare care să răspundă preocupărilor pe care Comisia le-a ridicat în timpul verificărilor.

Astfel, potrivit sursei citate, pachetul de separare propus include următoarele active: ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia; ArcelorMittal Galați, România; ArcelorMittal Skopje, Macedonia; ArcelorMittal Ostrava, Republica Cehă; ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg; Liniile de zincare nr. 4 și 5 de la Flemalle; decaparea, linile de laminare la rece și ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea din Liège, Belgia.

Combinatul ArcelorMittal Galați, parte a Grupului ArcelorMittal, este cel mai mare combinat siderurgic din România. Combinatul ArcelorMittal Galaţi a avut în ultimii ani o producţie medie de circa 2 milioane de tone de oţel pe an.

Pe platforma siderurgică a combinatului de la Galaţi lucrează circa 7.000 de persoane, dintre care aproximativ 5.500 sunt angajaţi proprii ai ArcelorMittal, iar 1.500 aparţin unor firme contractoare.

Citește și: VIDEO. Opțiunea pentru admiterea la liceu trebuie să fie realistă, bine gândită și facută după evaluarea corectă a șanselor

Close
Închide
  Close