De Gabriel Penes, Simona Ionescu,

Gabriel are 10 ani şi s-a născut în aceeaşi zi cu Eminescu. Băiatul nu ştie cine a fost domnul respectiv, dar are leucemie.
Zâmbeşte în timp ce îşi balansează picioarele cu energie pe marginea scaunului şi nu prea are idee ce se întâmplă cu viaţa lui, în trupul lui. Probabil că o fi vreo problemă cu el, se gândeşte, dacă mama îl duce atât de des la spital, pentru tot felul de tratamente şi analize pe care nu le înţelege.
El visează doar cum înscrie gol după gol în poarta adversarilor, în meciuri nesfârşite de fotbal. Are adesea dureri de cap, de picioare şi ameţeli. Dar ce ştie el? Poate că aşa arată viaţa asta. Poate că un an de chimioterapie nu e decât un fel normal de a trăi copilăria.
Îşi priveşte picioruşele încălţate cu adidaşi primiţi de pomană. De unde să aibă mama bani de aşa ceva? Totuşi, e nehotărât: loveşte bine cu stângul, ca Messi, dar el îl iubeşte mai mult pe Ronaldo, care e dreptaci.
E o dilemă ce-l macină, chiar dacă mamei i-a fost tăiată alocaţia de însoţitor sau medicii au spus că 98% din măduvă îi e afectată de boală.
E în clasa a IV-a
Gabriel încă trăieşte în lumea marilor probleme ale copilăriei. Nu, nu, sigur va învăţa să tragă tare şi cu dreptul, că doar el îl preferă pe Ronaldo. Ba chiar seamănă cu starul portughez de la Real Madrid. Doar i-au spus şi colegii de joacă şi de fotbal. Plus vreo două-trei fetiţe, dintre cele care înţeleg – nu-i aşa? – importanţa fotbalului pe lume.
El nu cere nimic şi chiar e nedumerit de mâinile frânte ale mamei, de capul plecat şi ochii ei trişti. Să fie tristă din cauză că ar vrea el să fie atacant la Steaua? Imposibil, cu siguranţă, mama nu ţine cu Dinamo. De fapt, ea nici nu se pricepe la fotbal.
Gabriel e în clasa a IV- a, dar mintea lui nu e la şcoală. El are lucruri mai importante de făcut pe lumea asta, cum vă spuneam. Gabriel îşi face planuri de viitor. Alea, doar ale lui, fără legătură cu planurile ce le are viaţa cu el. Gabriel are nevoie de ajutor. El nici măcar nu ştie asta. El doar vrea să trăiască. Şi să tragă tare cu dreptul, ca Ronaldo.

Cum ne poţi contacta

Sună la telefonul 021.203.08.49 sau trimite un e-mail la adresa: [email protected] libertatea.ro.

Cum poţi ajuta

  • Donează 2 euro (nu se percepe TVA) prin SMS la numărul 8828, numai în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote
  • Poți dona bani pe numele copilului, în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.
Gigi Becali, dar de nuntă extravagant la nunta fiicei. Incredibil câți bani le-a dat mirilor! VIDEO
GSP.RO

Gigi Becali, dar de nuntă extravagant la nunta fiicei. Incredibil câți bani le-a dat mirilor! VIDEO

Horoscop 14 octombrie. O zodie are parte de momente intense
HOROSCOP

Horoscop 14 octombrie. O zodie are parte de momente intense