Mergi direct la conținut »
Arenele Romane vor cădea peste public

Aproape săptămânal, mii de oameni din toată ţara păşesc în Arenele Romane la diverse evenimente şi sunt expuşi unor posibile accidente din cauza stării înaintate de degradare vizibile a clădirii. Bucăţi enorme din acoperiş s-au prăvălit odată cu zeci de cărămizi peste zona scaunelor publicului. Alte segmente de beton sunt pe punctul de a se desprinde, zonele nefiind nici măcar izolate de firma care administrează locaţia şi care a primit-o în concesiune în 2001, pentru o perioadă de 25 de ani. Supus constant la presiuni de mii de waţi de compania de evenimente care câştigă mii de euro din închirierea spaţiului şi se laudă cu investiţii în refacerea Arenelor Romane, imobilul s-a deteriorat. Tavanul de deasupra coloanelor este fisurat în zonele unde stau spectatorii.

De Florian Gheorghe,

Spectacole au loc în tot cursul anului

Cel care a câştigat timp de 25 de ani dreptul de a folosi Arenele Romane, muzicianul Mihai Cernea, membru în consiliul director al CREDIDAM şi manager al firmei de producţie concertistică, sonorizare şi scenotehnică Sfinx Experience, a spus că a preluat Arenele Romane într- o stare avansată de degradare şi imediat, în 2001, a instalat un şantier acolo. Însă, în afară de vopsea şi un ansamblu de termopane nu se vede prea mult, în ciuda chiriilor pe care le plătesc alţi organizatori de evenimente. Incinta are o capacitate de circa 5.500 de locuri în aer liber. Spectacole au loc în tot cursul anului, datorită unui cort instalat în centrul arenelor.

A fost construit în 1906 de Carol I

Arenele Romane reprezintă un complex construit în Parcul Carol I, din Bucureşti, destinat spectacolelor în aer liber. Teatrul de vară, construit după model roman, a fost ridicat împreună cu un complex de clădiri pentru “Expoziţia generală română”, din 1906, dedicată împlinirii a 40 de ani de la urcarea pe tron a regelui Carol I al României.

Close
Închide
  Close