MENIU CAUTĂ

Primarul Gabriela Firea l-a demis pe arhitectul șef al Capitalei, Adrian Bold

Distribuie

Arhitectul șef al Capitalei a fost demis. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a demis din funcție pe arhitectul șef al orașului, Adrian Bold.

„În urmă deliberării, Comisia de disciplină a constatat că funcționarul public se face vinovat potrivit art. 77, alin. 2 lit. i de ‘refuzul de a îndeplini atribuțiile de serviciu’ și litera J de ‘încălcarea prevederilor legale referitoare la indatoriri’ din Legea nr. 188/1999 privind statutul funcționarilor publici cu modificările și completările ulterioare și propune sancționarea domnului Adrian Bold cu destituirea din funcția publică, în conformitate cu art.77, alin (3) lit. e din Legea nr 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în răspunsul trimis de Primăria Capitalei la solicitarea hotnews.ro.

Adrian Bold a fost repus în funcție, în martie 2016, de către primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, după ce a fost demis de Oprescu – în 2008 – și înlocuit cu Gheorghe Pătrașcu, fost director general al Direcției de Dezvoltare Teritorială a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Locuințelor (MDLPL).

Adrian Bold a atacat în instanță documentul prin care a fost suspendat de Oprescu, obținând câștig de cauză în 2010, obligând astfel Primăria Capitalei și pe Primarul General să-l reintegreze în funcție.

Adrian Bold (FOTO: b365.ro)

Adrian Bold  | FOTO: b365.ro

În plus, Primăria Capitalei și Primarul General au fost obligați la plata sumei de 77.897,06 lei cu titlu de cheltuieli judiciare și să-i plătească lui Bold drepturile salariale aferente, începând din 21 iulie 2008, până la data reîncadrării efective în funcție, sumă la care se adaugă și dobânzi.

Inițial, Adrian Bold a fost arhitect-șef al Capitalei în perioada 1997-2008, iar în cei 12 ani de activitate acesta a ajuns de mai multe ori în atenția presei și a societății civile, semnătura sa regăsindu-se pe proiecte de urbanism controversate.

Până la organizarea concursului pentru ocuparea postului, interimatul va fi asigurat de către Diana Olteanu, directorul executiv al Direcției de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei, precizează sursa citată.


CITEȘTE ȘI… Povestea bătrânului care-și pictează traumele: „Pe soră-mea au luat-o soldații chiar în noaptea nunții…”


 

Citește mai multe despre adrian bold, Gabriela Firea, arhitect, demitere și primaria capitalei pe Libertatea.

Comentarii