Mergi direct la conținut »
VIDEO | Așa va arăta primul hotel spaţial. Iată care este preţul unui sejur all-inclusive
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Așa va arăta primul hotel spaţial. Iată care este preţul unui sejur all-inclusive

VIDEO | Așa va arăta primul hotel spaţial. Iată care este preţul unui sejur all-inclusive

Echipa Orion Span vrea să deschidă primul hotel de lux situat în spaţiu. Primele rezervări la bordul Staţiei Aurora au fost deja făcute, în ciuda faptului că proiectul va fi gata în anul 2022 și că o excursie de 12 zile va costa în jur de 9.5 milioane de dolari de persoană.

Aurora va fi prima staţie spaţială capabilă să funcţioneza ca şi un hotel. Capsula iniţială va avea peste 13 metri în lungime şi mai mult de patru metri în lăţime, potrivit Mediafax.

Cei interesați să ajungă în spațiu trebuie să urmeze un program de instruire care durează trei luni și care include un curs online, cursuri la sediul Orion Span din Houston, Texas, iar în final un curs de formare chiar la bordul staţiei spaţiale.

„La o altitudine de peste 300 de kilometri, priveliştea va fi mult mai superioară faţă de cea de pe celelalte staţii spaţiale: destul de aproape pentru a fotografia oraşul tău şi îndeajuns de departe pentru a vedea mai mult decât planeta noastră. De asemenea, vor putea fi văzute numeroase răsărituri şi apusuri pentru că staţia spaţială îşi termină traiectoria în jurul Pământului la fiecare 90 de minute”, scriu cei de la Orion Span pe site-ul lor.

Biletele pentru primele patru luni sunt deja epuizate, deși cei interesați trebuie să scoată din buzunar aproape 10 milioane de dolari și un depozit inițial de 80.000 de dolari.


Firma fostului angajat al guvernului care a spus că „manifestanții din 10 august trebuiau mitraliați” a primit, fără licitație, 19.000 de euro din bani publici


 
 
Close
Închide