Mergi direct la conținut »
În medie, șase medici părăsesc România în fiecare zi pentru a munci în străinătate
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > În medie, șase medici părăsesc România în fiecare zi pentru a munci în străinătate

În medie, șase medici părăsesc România în fiecare zi pentru a munci în străinătate

Numărul medicilor români care au părăsit țara în 2018 a scăzut foarte puțin față de anul precedent, deși salariile lor au crescut considerabil, în multe cazul chiar dublându-se. Ultimele cifre arată România a pierdut, în medie, 6 medici în fiecare zi.

Din datele transmise de Ministerul Sănătății pentru HotNews, 2.312 medici au cerut eliberarea certificatelor de conformitate în anul 2018, adică șase medici pe zi. Numărul este sensibil mai mic decât în 2017, când 2.794 de medici au solicitat documentele necesare plecării din țară.

Cu un an înainte de creșterea salariilor din sistemul sanitar, 7,6 medici plecau zilnic din țară.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat, pentru HotNews.ro, că nu este obligatoriu ca toți medicii care au cerut eliberarea acestor certificate de conformitate să plece din țară, putând exista și excepții.


Citește și: O jurnalistă britanică a vizitat România și a fost marcată de experiența trăită! „Trebuie să fie una dintre cele mai bune destinații din Europa”


 

Close
Închide
  Close