Creveți tempura, bulgogi și kimchi coreean, pachețele de primăvară și colțunași chinezești, cig kofte (cel mai cunoscut preparat vegetarian turcesc), tikka masala și murgh kebab ca în India, plăcinte și dulciuri siriene, înghețată după rețete thailandeze și libaneze, toate se găsesc la festival!
Iar prețurile sunt accesibile: pachețele de primăvară la 10 lei (10 bucăți), orez chinezesc cu pui și soia la 13 lei, dar și prăjiturele turcești cu prețuri de la 7 lei până la 15 lei suta de grame.
Nu lipsesc nici băuturile tradiționale: limonadă (5-10 lei, în funcție de gramaj), sucuri și cafea turcească și ceaiuri indiene și japoneze, toate la doar 5 lei. Nu lipsesc de la standurile cu vânzare din parcul Titan din București nici ingredientele de luat acasă, iar vizitatorii au de ales dintre sosuri și condimente: curry, ghimbir murat, noori și wasabi pentru sushi.
„Pasionații se vor putea bucura și de demonstrații de gătit live, unde pot vedea cum se pregătesc feluri de inspirație asiatică, cu fructe de mare, dar și preparate tradiționale coreene cum ar fi sushi-ul, dar și diverse aperitive. Mai mult pot primi sfaturi despre cum le pot pregăti și acasă”, spun organizatorii evenimentului.
La primul festival gastronimic dedicat exclusiv bucătăriei asiatice ce va avea loc până duminică la ora 22:00, vizitatorii pot experimenta diverse ateliere de inspirație asiatică, de la henna indiană și pictură pe apă turcească la caligrafie și pictură pe lampioane și evantaie japoneze.
„Spectatorii vor avea ocazia să cunoască Asia tradițională cu ceremonia coreeană a ceaiului, dansurile japoneze și orientale și parada de peste 50 de costume autentice din Japonia, Coreea, China, Turcia, India, Palestina, Afghanistan și Indonezia. Pe scena Asian Food Fest sunt programate spectacole de dans și demonstrații de gătit într-o atmosferă de festival”, mai spun cei care au organizat ediția din acest an a festivalului.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro