„Conform Ordinului Ministerului Sănătății 961/2020 și informațiilor primite de la Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iasi unde cazul a fost internat, acest deces este considerat ca fiind deces de COVID-19, deși în momentul decesului avea două teste negative pentru coronavirus”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Asistenta se află printre cele opt decese provocate de coronavirus raportate miercuri.

Testele au ieșit negative, deși avea simptome grave de COVID-19

Lenuța Buța, de 45 de ani, a murit în 23 mai, după ce a fost internată două săptămâni la Terapie intensivă, în Iași, unde a urmat tratament împotriva coronavirusului. Nu avea alte probleme medicale și, deși avea simptome grave de COVID-19, testele pentru coronavirus au ieșit negative.

Un medic ATI de la un spital din București care tratează cazurile de COVID-19 a explicat, pentru Libertatea, că uneori e necesar ca probele pentru teste să fie prelevate de la pacient din bronhii, pentru că acelea prelevate din nas sau gât pot da rezultate negative, chiar dacă pacientul ar putea fi bolnav.

Ministrul Tătaru a cerut reevaluarea cazului

În 26 mai, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a cerut reevaluarea cazului Lenuței Buța.

„Din primele informații, chiar dacă există două teste negative efectuate la interval de 24 de ore, totuși persoana a suferit leziuni grave în urma infectării care au cauzat decesul”, transmitea atunci ministerul.

Asistenta medicală a fost trecută inițial pe lista deceselor cauzate de coronavirus, cu precizarea că nu suferea de alte boli. Ulterior, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că femeia a fost scoasă de pe lista victimelor de coronavirus, pe motiv că era vindecată și a avut două teste negative înainte de deces.

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
RECOMANDĂRI