Grupul de Comunicare Strategică a rectificat ieri lista cu decesele înregistrate duminică, 24 mai. INSP a considerat că decesul cu numărul 1.178, cel al asistentei de 45 de ani din Botoșani, nu mai este atribuit COVID după ce a constatat că testul pozitiv, al cărui rezultat ar fi sosit chiar în ziua decesului, respectiv 23 mai, aparținea, de fapt, altui pacient.

Cu două teste negative la dosar, INSP a decis că decesul asistentei medicale nu mai este cauzat de COVID.

Colegii și cadrele medicale din Spitalul de Boli Infecțioase Iași, unde a fost tratată asistenta Lenuța Buta s-au revoltat după decizia luată de INSP.

”Nu știu după ce criterii e alcătuită statistica COVID, dar pacienta decedată la noi a fost confirmată la internare ca fiind infectată cu noul coronavirus încă de la început. Pe certificatul de deces, ca principală cauză este stop cardio-respirator. A doua cauză a fost pneumonie. M-am interesat de acest caz COVID, de aceea știu”, a declarat pentru Libertatea doctorul Carmen Dorobăț, care este și managerul spitalului din Iași.

Aceasta a precizat că pacienta de 45 de ani a avut o evoluție gravă încă de la început, a intrat la Terapie Intensivă unde timp de zece zile i-a fost administrat tratamentul de ultimă generație, inclusiv cu Remdesivir.

”Cele două teste cu rezultat negativ ne-au arătat că pacienta s-a vindecat de infecția cu noul coronavirus, dar tot ce s-a întâmplat ca disfuncție organică majoră care a condus la deces a fost determinată de infecția cu COVID”, a mai spus medicul.

Când Selly ajunge să vorbească precum un polițist pensionat prea devreme. Ce e neregulă cu învățăturile celebrului vlogger despre BAC
Recomandări
Când Selly ajunge să vorbească precum un polițist pensionat prea devreme. Ce e neregulă cu învățăturile celebrului vlogger despre BAC
 

Logic și medical, această infecție cu COVID a dus la decesul pacientei. Am aflat că femeia avea totuși niște probleme cardiace, dar nu din cauza acestora a murit. Pe certificatul de deces, ca principală cauză este stop cardio-respirator. A doua cauză este pneumonie.

Carmen Dorobăț:

”Am aflat că mai este un caz asemănător, al unui tânăr de 37 de ani din Constanța, care a decedat după 3 săptămâni de Terapie Intensivă”, a mai spus Carmen Dorobăț.

Federația “Solidaritatea Sanitară” din România, al cărei membru era și Lenuța Buta, cadrul medical de la Botoșani, solicită autorităților să o reintroducă pe aceasta în baza de date care cuprinde cadrele medicale decedate în urma epidemiei Covid-19.

Ad placeholder

“Atitudine revoltătoare a autorităților! Distribuind, informăm toți colegii despre cum sunt umiliți eroii! Incredibil! Lenuța BUTA nu a decedat din cauza Covid-19 și, în consecință, urmașii, în cazul de față copilul, nu vor beneficia de drepturile de urmaș stabilite prin Legea nr. 56/2020! Solicităm autorităților rectificarea rectificării. Situația nu e singulară și nici întâmplătoare”, susține Sindicatul într-un comunicat.

Potrivit legii, în cazul cadrelor medicale decedate ca urmare a desfășurării activității în lupta cu COVID-19, copiii acestora sau soțul supraviețuitor au dreptul la o pensie de „urmaș”, egală cu 75% din cuantumul salarial pe care cadrele medicale le-au avut la data decesului.


Citeşte şi:

Autocarele care i-au abandonat pe cei 36 de srilankezi pe Aeroportul Otopeni sunt deținute de familia unui secretar de stat liberal de la Transporturi, numit de Ludovic Orban

Ce amendă luăm dacă nu purtăm mască de protecţie în starea de alertă și cine poate să ne sancționeze? Răspunsurile Poliției

Cât de mare este riscul de infectare cu coronavirus la plajă, restaurant, hotel, la picnic sau la frizer? Sfaturile experților americani

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
RECOMANDĂRI