Aurel Zaharia (aleea Dealul Macinului nr. 1, bloc 452): E corect sa mi se refuze incasarea cotelor de intretinere pe motiv ca nu platesc si fondul de rulment? Pot fi considerat restantier?
Datoriile catre asociatie nu se reduc strict la cotele de intretinere reiesite dupa achitarea facturilor si a celorlalte plati efectuate de asocatie. Lor li se adauga in primul rand fondul de rulment, care permite achitarea prompta a facturilor, apoi fondul de reparatii – daca s-a hotarat constituirea unui astfel de fond – cat si orice alt fond special stabilit prin votul a doua treimi din numarul membrilor asociatiei de proprietari, fonduri destinate achitarii cheltuielilor comune neprevazute, dar necesare. Art. 31 din Regulamentul-cadru subliniaza ca se pot aplica penalizari pentru neplata nu numai a cheltuielilor comune, ci si a celorlalte, inclusiv a celor neprevazute.
Dumitra Rusu (str. Stanjeneilor nr. 4, bloc 62): De mai bine de doi ani, cineva a intrerupt alimentarea cu apa pe intreaga coloana a grupurilor sanitare de serviciu. Se spune ca ar fi „opera” unui vecin care a fost in comisia de cenzori si care astfel se protejeaza de o posibila inundatie. E posibil asa ceva?
E vorba de un abuz care va priveaza de toate elementele de confort ale spatiului de care dispuneti. Daca nu se intervine la nivelul asociatiei, va puteti adresa judecatoriei de sector.
Corneliu Ionescu (str. Baba Novac nr. 16, bloc 23): Costul zugravelilor de pe casa scarilor s-a repartizat in suma fixa, fie ca era vorba de garsoniera sau apartament cu trei camere. S-a procedat corect?
Costul reparatiilor efectuate in spatiile comune se repartizeaza in functie de cota parte de proprietate a fiecarui detinator de spatiu. E posibil sa se repartizeze si in functie de numarul de persoane, daca degradarea s-a produs din vina efectiva a locatarilor.