Mergi direct la conținut »
UPDATE/ 17 morţi în atacul armat comis într-un liceu din Parkland, Florida (FOTO&VIDEO) Galerie foto
6imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE/ 17 morţi în atacul armat comis într-un liceu din Parkland, Florida (FOTO&VIDEO)

UPDATE/ 17 morţi în atacul armat comis într-un liceu din Parkland, Florida (FOTO&VIDEO)

Un atac armat a avut loc miercuri într-un liceu din Parkland, Florida. 17 persoane au fost ucise, a anunţat şeriful Scott Israel, într-o conferinţă de presă. Acesta a mai menţionat că victimele sunt atât elevi, cât şi adulţi. Autorul atacului armat, care a fost prins şi se află în custodia poliţiei, a fost identificat drept Nicholas Cruz, în vârstă de 19 ani, fost elev al Marjory Stoneman Douglas din Parkland, unde au avut loc împuşcăturile.

FOTO: EPA

UPDATE ora 1:30. 17 persoane au fost ucise, a confirmat, într-o conferinţă de presă, Scott Israel, şeriful din Broward County. 12 dintre victime au fost împuşcate mortal în interiorul liceului, două în afara şcolii, o persoană a murit pe stradă, iar alte două, la spital. Victimele sunt atât elevi, cât şi adulţi.

În legătură cu autorul atacului armat, Scott Israel a spus că acesta a folosit o mitralieră AR-15.

UPDATE ora 1:20. Cel puţin 16 persoane au fost ucise, au confirmat oficiali din cadrul forţelor de ordine pentru CNN.

Principalul suspect al atacului armat a fost identificat drept Nichols Cruz, în vârstă de 19 ani, fost elev al liceului Marjory Stoneman Douglas din Parkland.

Un elev al liceului a declarat că suspectul era cunoscut ca având probleme. Unul din profesorii unităţii de învăţământ a spus presei că acesta a fost exmatriculat, în urma unor incidente în care individul a ameninţat câţiva elevi. Mai mult, profesorii au spus că s-au trimis mai multe e-mail-uri de avertizare, în care se cerea ca tânărul să nu fie lăsat în interiorul campusului dacă are cu el un rucsac, tocmai pentru că era considerat un pericol.

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni
Recomandări

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni

Oficiali din cadrul anchetei au mai spus că, înainte de a deschide focul asupra elevilor, autorul atacului armat a declanşat alarma de incendiu, provocând panică şi haos în rândul elevilor.

UPDATE ora 23:30. Autorităţile au confirmat că o persoană a fost ucisă în atacul armat din Parkland, Florida.

Autorul atacului armat a fost prins şi se află în custodia poliţiştilor. Până la această oră, cel puţin 14 victime ale atacului au fost transportate la spital.

Atacul armat a avut loc la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland.

Presa locală relatează că numărul persoanelor rănite este între 20 şi 50. Unele dintre victime primesc îngrijiri medicale în afara şcoli.

Liceul unde s-a produs atacul a fost închis. Un elev al şcolii a trimis un mesaj unui reporter de la CBS în care spunea că s-a închis într-o toaletă şi a descris o situaţie haotică. „Oamenii plâng în toalete”, i-a spus elevul reporterului.

Pe reţelele de socializare au apărut şi primele imagini din timpul atacului armat.

Mai mulţi poliţişti înarmaţi şi agenţi FBI se află la faţa locului.

Incidentul vine la câteva ore după un alt atac armat care a avut loc la Agenția Națională de Securitate în SUA şi care s-a soldat cu o victimă.

Close
Închide
  Close